Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжсталь» реалізує екологічний проект, завдяки якому підприємство зменшить викиди в атмосферу шкідливих речовин на 10%

28 листопада 2012 - 15:16

Голова облдеражмдіністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав металургійний комбінат «Запоріжсталь», де ознайомився з ходом робіт з реконструкції аглофабрики.

Як розповів генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма,  роботи з реалізації проекту технічного переозброєння аглофабрики, з оснащенням агломашини сучасним природоохоронним устаткуванням вже наближаються до завершення. Закінчується будівництво верхньої частини електрофільтрів, які після введення в експлуатацію основного технологічного обладнання забезпечать ефективну очистку газів. Упровадження цього проекту дозволить підвищити ефективність роботи підприємства, і, головне, суттєво знизити екологічне навантаження на навколишнє природне середовище регіону. Викиди шкідливих речовин від аглофабрики будуть знижені в 10 разів, загальна кількість викидів комбінату «Запоріжсталь» зменшиться на 10%. 

- Вартість проекту складає майже 240 млн. грн.. Він у першу чергу спрямований на екологію, адже економічного ефекту ми майже не отримаємо. Реалізуючи  цей проект, ми виконуємо наш обов’язок перед містом, перед жителями Запоріжжя. Ми виконуємо тристоронню угоду, яка була підписана ще два роки тому. Нам за 3,5 місяця вдалося зробити те, що не було зроблено за попередні роки, - наголосив генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Голова облдержадміністрації високо оцінив роботу, яку сьогодні здійснює колектив комбінату, його керівництво з реалізації такого масштабного екологічного проекту.

- Роботу керівництва заводу, колективу  оцінюю за п’ятибальною системою на шість. У те, що вони зможуть це зробити за три  місяці, не вірив ніхто. Я бачу настрій та розуміння того, що для багатьох труби – це біда. Але для мене труби – це зарплатня кожного другого лікаря, кожного третього вчителя, міліціонера. Тому я хочу, щоб труби функціонували, але щоб у них не було шкідливих речовин. Цю філософію поділяє і керівник, і менеджмент «Запоріжсталі»,  - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Як зауважив очільник області, головне, що сьогодні на підприємстві спостерігається динаміка не лише у виробництві, але й у вирішенні соціальних завдань. Як повідомив Олександр Пеклушенко, в грудні він планує зустріч з власником МК «Запоріжсталь» Рінатом Ахметовим, на якій будуть обговорюватися питання соціального партнерства у вирішенні гострих проблем Запоріжжя та регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні