Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація програми дитячої онкогематології та гемофілії – шлях до якісного та системного лікування

28 листопада 2012 - 16:12

Реалізація програми дитячої онкогематології та гемофілії – шлях до якісного та системного лікування

В області затверджена програма «Дитяча онкогематологія та гемофілія» на 2013-2018 роки, ініціатором та розробником якої є управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

У Запорізькій області щороку реєструється до 40 нових випадків захворювання на дитячу онкогематологічну патологію та 2-3 випадку захворювання на гемофілію.

Програмою передбачається проведення діагностики, забезпечення базисним безкоштовним лікуванням, супроводжуючою терапією, витратними матеріалами дітей-інвалідів, хворих на онкогематологічну патологію та  на гемофілію.

Пацієнти проходять лікування на базі КУ «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня». При цьому загальна сума, яку отримує лікарняний заклад на лікування онкохворих та хворих на гемофілію, щорічно дорівнює  приблизно 1,6 млн. грн., у той час як реальна потреба складає 4,2 млн. грн. на рік.

Нині загальне фінансування заходів програми «Дитяча онкогематологія та гемофілія» на період 2013-2018 років  складає понад  17,3 млн. грн.

Заходами програми передбачено не тільки придбання високоефективного обладнання та якісних медичних препаратів, а й впровадження сучасних інформаційних технологій оцінки результатів надання медичної допомоги. Крім того, в подальшому онкологічне та гематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні у своїй роботі орієнтуватимуться на високі стандарти променевої, морфологічної та генетичної діагностики злоякісних новоутворень дитячого віку.

Особливий акцент буде зроблено на проведенні ранньої діагностики злоякісних новоутворень. Також увага буде приділена впровадженню психологічної, трудової та соціальної реабілітації дітей після закінчення їх лікування.

Реалізація програми дасть змогу створити систему надання паліативної допомоги дітям з онкогематологічними захворюваннями, забезпечити доступність безоплатної медичної допомоги дітям із злоякісними новоутвореннями.

Фахівці прогнозують, що завдяки виконанню заходів програми вдасться до 70% збільшити частку дітей, у яких не виявляється рецидив хвороби протягом п'ятирічного періоду з моменту встановлення діагнозу. Крім того, медики розраховують зниження на 5%  рівня смертності дітей, зумовленої онкогематологічними захворюваннями.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні