Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Храми треба будувати з натхненням»

28 листопада 2012 - 16:15

Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом робіт  будівництва храму-каплиці на Капустяному цвинтарі, що в Шевченківському районі Запоріжжя. Храм було закладено 22 квітня 2012 року в честь та пам’ять Воскресіння Христового. Зведення каплиці відбувається з ініціативи, за сприяння та під особистим контролем Олександра Пеклушенка та Олександра Сіна.

- Ми робимо все разом та синхронно. Головна мета будівництва на цей момент часу – завершення робіт на цокольному поверсі. Цоколь, як і вся будівля храму, буде надійним та гарним. Ми плануємо виконати його в граніті. Щоб розуміти: фундамент храму, який вже майже зроблено, здатний витримати 12-поверховий будинок. Тому я гарантую, що цей храм буде стояти віки, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як розповів головний архітектор проекту Петро Турковський, загальна площа будівлі складе майже 80 м2, його висота буде становити майже 15 м. Це буде церква, яка поєднає функції храму та каплиці.

У будівництві та оздобленні цього храму будуть використані найкращі ідеї, будівельні та оздоблювальні матеріали,  запевнив Олександр Пеклушенко.

- Ми залучаємо до робіт найкращі голови та руки в частині архітектури, розпису храму. Моє завдання – зробити цей храм візитною карткою Запоріжжя та Запорізького краю. Переконаний, що каплиця буде дуже затребувана  запоріжцями. Сюди зможе прийти кожен та поставити свічку за тих, хто покоїться на цьому кладовищі. Через храм, через спілкування з Богом ми зможемо віддати належне нашим рідним, тим, кого вже немає поряд, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Перший етап будівельних робіт – будівництво цокольного поверху та його перекриття планується завершити до кінця цього року. Але про кінцевий термін будівництва Олександр Пеклушенко воліє  не говорити.

- На все воля Божа. Але храми неможливо будувати за строками, храми треба будувати з натхненням, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Будівництво храму на Капустяному кладовищі  здійснюється за кошти меценатів, людей, які підтримали ідею та філософію його створення. Жодної бюджетної копійки на зведення каплиці не залучено, наголосив Олександр Пеклушенко. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України