Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко обговорив з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим бюджетні питання регіону

28 листопада 2012 - 16:26

Олександр Пеклушенко обговорив з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим бюджетні питання  регіону

Головною метою робочої поїздки голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенко до Києва  було вирішення низки бюджетних питань Запорізької області. Виплата заробітних плат працівникам бюджетної сфери, фінансування реконструкції ПС «Юність», виділення коштів на будівництво мостових переходів у Запоріжжі та реконструкцію водоводу Вільнянськ-Новомиколаївка – перелік питань, які обговорювалися на зустрічі очільника регіону з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

- Була дуже серйозна, детальна розмова за участю  Віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка та Міністра фінансів Юрія Колобова. Головне питання – це стан виплат заробітних плат у бюджетній сфері. Розглянули його докладно. Це не є глобальною проблемою для всіх територій. В Запорізькій області вона торкається лише семи районів. І там, де люди працюють, де займаються економією бюджетних коштів, там не виникають проблеми з розрахунками, - зазначив Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки поїздки.

Під час зустрічі також обговорювалася можливість зміни джерела фінансування робіт з реконструкції запорізького ПС «Юність».

- З урахуванням того джерела фінансування, яке ми маємо на сьогодні по ПС «Юність», ми не зможемо продовжувати роботи. Тому я вийшов з ініціативою – змінити джерело фінансування. Для цього необхідно доповісти суть питання на засіданні Уряду та прийняти відповідну постанову. Микола Янович з цим погодився, - розповів Олександр Пеклушенко.

Як розповів очільник області, у зв’язку із затримкою бюджетних коштів на рахунках Держказначейства виникли проблеми з фінансуванням будівництва мостових переходів у Запоріжжі. Під час зустрічі з Прем’єр-міністром цю проблему вдалося вирішити. Отже мостобудівники отримають для продовження робіт ще  25 мільйонів гривень.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги