Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області готуються до впровадження системи Публічного земельного кадастру

29 листопада 2012 - 14:42

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у семінарі на тему: «Публічна кадастрова карта – елемент національної кадастрової системи». Захід відбувся за участю начальника відділу регіонального розвитку центру Державного земельного кадастру України Михайла Федишина.

Відкриваючи семінар, очільник регіону наголосив на тому, що земельні питання залишаються актуальними навіть у країнах з розвинутою економікою.

- Більша частина юридичних послуг, які  надаються громадянам Сполучених Штатів Америки, стосується врегулювання земельних спорів. По цей день сфера землевпорядкування залишається однією з найбільш проблемних і в нашій державі. Однак більше цей бардак продовжуватись не може, маємо докласти всіх зусиль та навести лад у цих складних і важливих питаннях, - звернувся до учасників заходу голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Одним з чергових кроків вибудовування ефективного функціонування системи Державного земельного кадастру є впровадження Публічного земельного кадастру, який забезпечить вільний доступ громадян до інформації про земельні ділянки. Вже з наступного року будь-хто зможе через Інтернет отримати інформацію про цікаву для нього ділянку, яка розташована на території України. Таким чином, контролювати процеси на ринку землі зможуть не тільки структури Держкомзему, але й громадськість. Нині учасники семінару розглянули актуальні питання, вирішення яких забезпечить роботу Публічного земельного кадастру.

Серед першочергових завдань – формування реєстру  всіх земельних ділянок, що знаходяться у власності та постійному користуванні, проведення верифікації держаків, створення цифрової моделі рельєфу, векторних карт, перерахунок координат УСК 2000, переведення в електронний вигляд обмінних файлів та порівняння їх даних з реєстром держаків.

Крім того, нині одним з найважливіших напрямків роботи є проведення комплексних перевірок обмінних файлів та виявлення помилок у них. За даними начальника відділу регіонального розвитку центру державного земельного кадастру України Михайла Федишина, близько 50% цих документів мають технічні, типологічні, семантичні або логічні помилки. Вкрай важливо ліквідувати всі неточності ще до того, як вони будуть внесені в електронну систему.

У ході семінару детально були розглянуті найбільш поширені помилки, які зустрічаються в обмінних файлах, – невірне визначення кадастрового номера, дублювання земельних ділянок, перекриття їх меж тощо.

Зважаючи на важливість порушених питань, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко прийняв рішення організувати аналогічні семінари на територіях області.

- Всі, хто працює у цій сфері, мають розуміти, як треба рухатись далі, які проблеми можуть виникнути на шляху та як їх необхідно врегульовувати. Найближчим часом ми проведено  повноцінні семінари, на які будуть запрошені представники з районів та міст регіону, - повідомив посадовець.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів