Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми зробимо все від нас залежне, щоб люди отримали зарплату вчасно та в повному обсязі»

29 листопада 2012 - 16:35

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, яка пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка.

- Останнім часом Уряд все частіше отримує повідомлення від громадян та громадських об’єднань щодо невиплати або затримки заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Ми повинні чітко визначити перелік існуючих проблем та підрахувати, скільки коштів необхідно кожному регіону, щоб люди отримали чесно зароблені гроші. На сьогодні обсяг заборгованості по всій країні складає 331,8 млн. грн., але це – лише перехідна цифра, яка може змінитися  змінитися в найближчі дні, - зазначив Сергій Тігіпко.

Як повідомив заступник Міністра фінансів України Сергій Рибак, заборгованість перед працівниками бюджетної сфери є в 12 областях України.

- У країні повторюється ситуація кінця минулого року, коли протягом всього року зарплатня виплачувалась в строки та в повному обсязі, а наприкінці року з’являлась заборгованість. Незважаючи на те, що Міністерство фінансів України протягом року додатково спрямувало в регіони близько 2,5 млрд. грн., ми знову маємо заборгованість. Одна з причин її наявності – це низька якість розподілення бюджетних коштів на територіях, - зазначив Сергій Рибак.

За словами Олександра Пеклушенка, наразі заборгованість перед працівниками бюджетної сфери в Запорізькій області становить 3,1 млн. грн. Таким чином, регіон знаходиться на передостанньому місці серед боржників за обсягом заборгованості.

- Станом на початок поточного року заборгованість перед працівниками бюджетної сфери становила 229 млн., але в тому числі завдяки допомозі центральної влади нам вдалося її зменшити на 80%. Сума поточної заборгованості складає 3,1 млн. грн., але завтра вона збільшиться до 41 млн. грн., у грудні – до 56 млн. грн. Тому я звертаюсь до Уряду з проханням виділити Запорізькій області 56 млн. грн. Зі свого боку обласна влада робить все від неї залежне, щоб люди отримали зарплату вчасно та в повному обсязі, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки наради, Сергій Тігіпко доручив керівникам усіх регіонів України підготувати детальну інформацію про ситуації з виплатою зарплати бюджетникам та визначити необхідну суму до кінця року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області