Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Республіці Індія буде відкрито центр надання консультацій бізнесменам щодо співпраці із Запорізькою областю

3 грудня 2012 - 13:46

У Республіці Індія буде відкрито центр надання консультацій бізнесменам щодо співпраці із Запорізькою областю

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступник Петро Гончарук поінформував про результати офіційної поїздки делегації Запорізької області до Республіки Індія.

- Мета нашого візиту - налагодження міжрегіональної співпраці між Запорізькою областю та індійськими регіонами, презентація економічного потенціалу нашого краю, а також обговорення подальшої співпраці, отримання досвіду у справі залучення інвестицій, - повідомив Петро Гончарук.

Перш за все запорізька делегація зустрілася з Повноважним Послом України в Республіці Індія Олександром Шевченком, з яким обговорила можливості розвитку торгово-економічних зв’язків між Україною та Індією.

- З 15 листопада ми перебували в одному з найбільш розвинутих штатів Республіки Індія – Андхра-Прадеш. Там ми зустрілися з губернатором, головним міністром штату, міністрами туризму та  освіти. За підсумками зустрічей нами підписано Угоду про співробітництво між Запорізькою торгово-промисловою палатою та FAPCI. Крім того, ми виступили з пропозицією щодо налагодження співпраці між Запорізькою областю та штатом Андхра-Прадеш на регіональному рівні. Нами досягнута домовленість щодо відкриття в Хайдарабаді центру надання консультацій бізнесу щодо співпраці з Запорізьким регіоном, - зазначив Петро Гончарук.

Крім того, делегація області відвідала один з провідних освітніх закладів штату Андхра-Прадеш – Хайдарабадський технічний університет ім. Дж. Неру, де  підписано угоду про співпрацю між Запорізьким національним технічним університетом та Хайдарабадським технічним університетом.

- Після відвідування штату Андхра-Прадеш ми поїхали до м.Кочин у штаті Керала, де взяли участь у коопераційній зустрічі індійських та українських підприємців, представників освітніх закладів, зацікавлених у налагодженні співробітництва. Там ми обговорювали питання співпраці в туристичній галузі та переробній промисловості сільськогосподарської продукції, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, з метою налагодження бізнес-контактів у Торгово-промисловій палаті «Індія-СНД» у м. Делі запоріжці провели коопераційну зустріч індійських та українських підприємців та представників освітніх закладів, під час якої відбулася презентація Запорізького краю.

Очікується, що індійська делегація відвідає Запорізьку область вже наступної весни, головною метою  буде розвиток туристичних зв’язків між нашим регіоном та  Індією.

Підбиваючи підсумки візиту запорізької делегації до Республіки Індія, Олександр Пеклушенко підкреслив, що особисто контролюватиме хід виконання досягнутих домовленостей.

- Я не допускаю поїздок до інших країн з метою простого спілкування, яке не матиме жодного результату. Тому вимагаю щоквартальних звітів щодо того, як посилюється співпраця з Республікою Індія. Кращим показником буде збільшення товарообігу з цією державою, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія