Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Першочергові завдання запорізького аеропорту – ліквідація заборгованості із зарплати та пролонгація сертифікації автодрому

3 грудня 2012 - 15:19

Першочергові завдання запорізького аеропорту – ліквідація заборгованость із зарплати та пролонгація сертифікації автодрому

Триває робота з передачі державного підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» до комунальної власності обласного центру, що в підсумку  має на меті перетворення державного підприємства на комунальне.

Про це повідомив перший заступник міського голови м. Запоріжжя Дмитро Свіркін під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- На початку листопада Кабінетом Міністрів України  прийнято рішення про передачу запорізького аеропорту в комунальну власність м. Запоріжжя. Ми розглядали два варіанти передачі і зупинилися на перетворенні державного підприємства в комунальне. На останньому засіданні сесії міської ради прийнято постанову про заборону зміни цільового призначення аеропорту та продажу його майна. Тепер  чекаємо внесення змін до рішення Кабміну та готові приступати до роботи, в мерії вже створена відповідна комісія, - повідомив Дмитро Свіркін.

Також посадовець нагадав, що у вересні поточного року на фінансову підтримку аеропорту  виділено 650 тис. грн. з міського бюджету  Запоріжжя.

- Перед нами стоять два першочергові завдання. По-перше, необхідно ліквідувати заборгованість із заробітної плати перед працівниками аеропорту. По-друге, в травні наступного року закінчується термін сертифікації автодрому, яку треба пролонгувати. Від цього залежить те, як аеропорт зможе відпрацювати курортний сезон та функціонувати в подальшому як повноцінне підприємство, - зазначив Дмитро Свіркін.

Олександр Пеклушенко підкреслив, що й надалі буде тримати на контролі не тільки процес передачі аеропорту в комунальну власність Запоріжжя, а і його функціонування.

- Якщо б не передача аеропорту в комунальну власність Запоріжжя, ми  його просто би втратили, а збереження підприємства в черговий раз доводить, що ми виконуємо свої обіцянки. Найближчим часом обласна влада спільно з міською  проведе нараду щодо подальшого функціонування аеропорту, в ході якої ми сплануємо роботу на найближчі три роки, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Також керівник області зазначив, що цього року  особливо важливими є реконструкція обласної філармонії ім.Глінки, створення обласного перинатального центру, а також будівництво оглядового майданчика на даху Музею історії запорозького козацтва.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя