Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми зробимо все залежне, щоб зберегти військовий госпіталь»

3 грудня 2012 - 16:33

Олександр Пеклушенко: «Ми зробимо все залежне, щоб зберегти військовий госпіталь»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко переконаний: Запорізький військовий госпіталь, який обслуговує близько 15 тисяч осіб, повинен працювати й надалі, а питання щодо можливості його розформування треба закрити.

- Ми все частіше чуємо про ймовірність розформування військового госпіталю, який обслуговує понад 15 тисяч людей, серед яких - військовослужбовці, їхні сім’ї, ветерани та інваліди. Для нас це буде дуже велика втрата, адже в госпіталі надається висококваліфікована допомога пацієнтам, і він нам украй необхідний, - повідомив обласний військовий комісар, полковник Давид Моін під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко переконаний: госпіталь буде працювати й надалі, й ніхто закривати його не буде.

- Чудово розумію важливість функціонування такого закладу в регіоні, тому обласна влада зробить все, щоб його зберегти. Більше того, найближчим часом я обов’язково його відвідаю, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також Давид Моін поінформував, що одна з військових частин регіону вимагає невідкладного ремонту, на який необхідно близько 500 тис. грн., а цього року було виділено на роботи лише 68 тис. грн. Керівник області пообіцяв, що ретельно вивчить це питання, щоб знайти краще рішення.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов зазначив, що в області є ще одна важлива проблема, яка стосується і військовослужбовців, і підростаючого покоління.

- Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» є одним з кращих в Україні, на одне навчальне місце претендують четверо юнаків та дівчат. 98% випускників ліцею вступають до вищих навчальних  та спеціалізованих освітніх закладів. У ліцеї чудова матеріальна база, але спортивна зала потребує ремонту. За проектно-кошторисною документацією 2008 року на ремонтні роботи необхідно було 8 млн. грн., але за цей час сума  збільшилась, - повідомив Олександр Вєрозубов.

Олександр Пеклушенко доручив підготувати оновлену проектно-кошторисну документацію, щоб чітко визначити обсяг необхідних коштів.

- Нам треба чітко розуміти, яка сума необхідна на ремонт спортивної зали. Частину коштів на ці роботи можна  виділити наступного року з обласного бюджету. Звісно, лише за рік ми не зможемо закрити це питання, але шлях буде прокладено, і в подальшому вирішувати це питання буде значно легше, - підкреслив керівник області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області