Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький регіон презентовано у Мюнхені

14 грудня 2012 - 11:26

Запорізький регіон презентовано у Мюнхені

У Мюнхені – столиці вільної землі Баварія – відбувся День української економіки, в рамках якого презентовано можливості та потенціал Запорізької області. Організатори заходу – Торгово-промислова палата України, Міністерство економіки, інфраструктури, транспорту та технологій Баварії та ТПП Мюнхена і Верхньої Баварії, а також Бюро Делегата німецької економіки в Україні.

Захід  покликаний презентувати ділові можливості українського ринку представникам баварської економіки, інформувати учасників про умови, особливості, шанси та ризики ведення бізнесу в Україні, встановити контакти та налагодити ділове співробітництво між українськими та баварськими підприємцями.

У ньому взяв участь президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, який  презентував Запорізьку область, зокрема,  поінформувавши про пріоритетні напрямки  розвитку регіону, промисловий потенціал,  приклади співпраці запорізьких та німецьких компаній.

За словами Посла України в Німеччині Павла Клімкіна, Німецька Республіка залишається одним з основних європейських партнерів України. Зокрема, товарообіг між двома країнами у 2011 році складав 9,5 млрд. дол. США, що дорівнює 18% від загального товарообігу України з країнами ЄС. Саме Німеччина є провідним експортером товарів в Україну. Основними сферами співпраці українських та німецьких компаній є транспортна галузь, машинобудування, сільське господарство, виробництво та переробка продуктів харчування, енергетична сфера.

Також Німеччина бере участь у наданні Україні технічної допомоги в підготовці кадрів, створенні ринкової інфраструктури, розвитку регіональної співпраці. Частина таких проектів реалізується за допомогою торгово-промислових палат. Зокрема, Українсько-німецьке коопераційне бюро при Запорізькій ТПП спільно з Магдебурзькою торгово-промисловою палатою реалізує соціально-економічні проекти у сфері енергозбереження, екології, освіти, проводить українсько-німецькі коопераційні біржі, займається пошуком ділових партнерів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят