Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Напередодні новорічних свят керівництво регіону бере на контроль ціни на продукти

14 грудня 2012 - 14:49

Напередодні новорічних свят керівництво регіону бере на контроль ціни на продукти

Одним з основних питань, яке було розглянуто на всеукраїнській селекторній нараді з питань АПК під головуванням  заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня, – цінова ситуація на споживчому ринку. На заході Запорізьку область представляв заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Сергій Грачов.

За інформацією урядовця в листопаді ціни на основні продовольчі товари в країні були на 2,2 % нижчі, ніж в аналогічний період 2011 року. Зниження ціни відбулося на молоко, яйця, олію, масло вершкове, овочі та цукор.

- Незважаючи на цю позитивну тенденцію, напередодні новорічних та різдвяних свят відбувається традиційне підвищення цін на основні продукти. Тому в цей період контроль за ціновою ситуацією вимагає особливої уваги з боку керівництва регіонів, - наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України О. Сень.

Так, з початку місяця в країні вже подорожчали рис, картопля, томати, огірки, яблука, сало та ковбаса варена І ґатунку.

Однак найбільше занепокоєння представника Уряду викликає збільшення ціни на хліб у середньому на 0,5 %.  А в Києві та Львові ціни зросли взагалі на 6-7%.

У цьому контексті стажист на посаду заступника голови Запорізької облдержадміністрації Сергій Грачов повідомив, що в регіоні ціни на соціальні сорти хліба залишаються на рівні минулого року. Крім того, між обласною владою та хлібовиробниками підписана угода про узгодженість дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів.

За даними головного управління агропромислового розвитку ОДА, найвищі ціни на хліб встановлені в м. Бердянськ – 5,24 – 6,50 грн./кг., у той час як в середньому по області – 4,20 – 4,59 грн./кг. (хліб з борошна вищого та І ґатунку).

За оперативними даними з територій в області зафіксовано не системне підвищення цін на окремі види продуктів. Так, з початку місяця стрімко зросла ціна на моркву в Приазовському районі (на 5,2%), м'ясо свинини в Кам’янсько-Дніпровському (на 5,2%), огірки тепличні в Бердянську (4,7%), ковбасу варену І гатунку у Василівському районі (6,5%),  яблука в Чернігівському районі (4,7%). Керівники цих територій мають звернути увагу на ці зауваження та вжити заході зі стабілізації цін на ці продукти.

Крім того, рекомендовано продовжити практику проведення соціальних ярмарків, учасниками яких є безпосередні виробники сільськогосподарської продукції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області