Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька та Луганська області наповнюють партнерство конкретним змістом

17 грудня 2012 - 14:26

Делегація  представників  обласної та міської влади на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком з дводенною  поїздкою  відвідала Луганську область. Це стало продовженням започаткованої  у 2012 році роботи по налагодженню міжрегіональних зв’язків між двома регіонами-партнерами, яка знайшла своє втілення у підписанні в липні поточного року тристоронньої угоди між Запорізькою і Луганською облдержадміністраціями, облрадами двох регіонів та міськими радами м. Запоріжжя та м. Луганськ.  

Насичена програма перебування запорізької делегації в Луганській області  була спрямована на ознайомлення з різними напрямками розвитку регіону, який за соціально-економічними показниками дуже близький до Запорізького краю. Запорізькі посадовці мали можливість ознайомитися з роботою луганських колег в організації системи охорони здоров’я, відвідали Центр адміністративних послуг у м. Луганськ, поспілкувалися з керівниками управлінь та підрозділів Луганської облдержадміністрації та міської ради. Підсумком зустрічей стало підписання Плану заходів з реалізації тристоронньої угоди, який наповнив конкретним змістом досягнуті домовленості між регіонами-партнерами.

Сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації члени делегації підбили підсумки поїздки на Луганщину та визначили основні пріоритетні напрямки подальшого міжрегіонального співробітництва.

Як підкреслив у своїй доповіді перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, вже сьогодні розпочато роботу з формування робочої групи, до якої ввійдуть керівники запорізьких підприємств, зацікавлені у співробітництві з бізнесовими колами Луганщини. Згідно з планом заходів передбачено приїзд до Запорізької області бізнес-місії луганських підприємців з метою підвищення ефективності  торгово-економічного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Запорізьких посадовців також зацікавив досвід луганчан в напрямку розвитку соціального партнерства з  бізнесом. Підписання угод з соціального партнерства, за словами голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, дозволило додатково залучити в соціальну сферу регіону біля 800 млн. грн..

Голова Запорізької облдержадміністрації також акцентував увагу своїх на позитивних результатах луганських колег, досягнутих у розвитку регіональної кооперації.

- Сьогодні в Луганській області дуже системно працюють у напрямку внутрішньої кооперації між підприємствами регіону. Вони проаналізували поставки на кожне з підприємств, які йдуть із зовні регіону, і запропонували низку заходів щодо захисту луганських виробників. Це дуже цінний досвід, який гідний вивчення та наслідування, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Запорізькі посадовці також ознайомилися з роботою луганського Центру адміністративних послуг, який вважається одним з найкращих в Україні. Залучення до роботи центру представників громадських організацій, розширення переліку надаваних послуг, можливість роботи в центрі державних реєстраторів – такий позитивний досвід луганчан, який особливо зацікавив запоріжців.

Значну увагу запорізька делегація приділила луганському досвіду  в організації системи охорони здоров’я. Як відзначив начальник  управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко, значних успіхів луганські медики досягли у боротьбі з туберкульозом, знизивши показники захворюваності за три роки майже в п’ять разів. Зі свого боку запоріжці мають унікальний досвід у галузі трансплантології. Налагодження співробітництва між медичними працівниками в цих напрямках  буде одним з пріоритетів.

- Ми також маємо співпрацювати з луганськими медиками у напрямку боротьби з онкологічними захворюваннями. Це спільна проблема наших регіонів. Досвід луганчан у цій сфері гідний уваги. Ми маємо детально його вивчити і протягом п’яти років  створити у Запоріжжі найкращий онкологічний центр на південному сході України. Це питання дуже актуальне для Запорізької області, - додав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Міського голову  Олександра Сіна зацікавив досвід Луганська в організації єдиного міського центру з біохімічного аналізу крові та впровадженні  єдиної електронної медичної картки в міських лікарнях. Вивченням цього луганського досвіду будуть займатися представники системи охорони здоров’я Запоріжжя.

Як повідомив Олександр Сін, уже після першої поїздки до Запоріжжя луганської делегації було налагоджено зв’язок між управліннями земельних ресурсів  двох обласних центрів, які обмінюються досвідом у питаннях підвищення надходжень до міського бюджету за рахунок оренди землі.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко також порекомендував міській владі Запоріжжя взяти до уваги позитивний досвід м. Луганськ з реалізації програми косметичного ремонту старих будівель.

Очільник Запорізької області високо оцінив результати відвідання Луганського регіону та наголосив на тому, що всі визначені  напрямки співробітництва необхідно наповнювати конкретним  змістом та  спільними проектами.

- Луганьска область сьогодні працює дуже злагоджено, монолітно з точки зору спільної діяльності всіх гілок влади. Вони працюють на одну мету, на перспективу. І в основі цієї ефективної роботи лежить  кадрова політика. В Луганську дуже вірно вибудована робота з кадровим резервом. Оновлення кадрів, їх омолодження – це основне, - зазначив Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки поїздки запорізької делегації до Луганської області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області