Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «До ліквідації наслідків погодних умов будуть залучені всі служби та структури, в тому числі - військовослужбовці»

17 грудня 2012 - 14:28

Олександр Пеклушенко: «До ліквідації наслідків погодних умов будуть залучені всі служби та структури, в тому числі - військовослужбовці»

В області завершується підготовка до ліквідації наслідків погіршення погодних умов: перевірено наявні ресурси відповідних служб на всіх територіях, готовність спеціальної техніки, а також запаси палива, солі та посипних матеріалів.

Про це повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Віктор Юринський під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Проведено перевірку готовності органів управління та сил цивільного захисту області до дій у випадку погіршення погодних умов. За її результатами встановлено, що на всіх територіях наявні договори на залучення спеціальної техніки, забезпечення посипними матеріалами складає 80% від потреби, створюються пункти обігріву. Проблемним залишається питання недостатнього запасу палива, яке при серйозному навантаженні дозволить техніці працювати не довше двох-трьох діб, - повідомив Віктор Юринський.

За словами посадовця, до роботи в складних погодних умовах готові 1134 одиниці техніки, з них 234 належать ДП «Запорізький облавтодор», 63 – Головному територіальному управлінню МНС України в Запорізькій області, 111 – комунальним підприємствам області, ще 628 одиниць техніки знаходяться у власності сторонніх організацій.

Станом на 14 грудня «Запорізьким облавтодором» заготовлено 250 тонн солі, що складає 60% від загальної потреби,  17,3 тис. тонн посипних матеріалів, що складає 83% від потреби. Підприємством створено резерв дизельного палива на 47 тис. літрів, бензину – на 9 тис. літрів, який дозволить техніці працювати близько п’яти днів при середній завантаженості або два-три дні - в складних умовах.

За словами начальника управління Державної автоінспекції Головного управління МВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, ДАІ теж знаходиться в повній готовності: стаціонарні пункти ДАІ підготовлені для роботи в якості пунктів обігріву, а всі патрульні автомобілі їздять з резервними каністрами з бензином об’ємом по 20 літрів, який буде надаватися водіям автомобілів, які застрягли в снігових заметах та залишились без палива.

Олександр Пеклушенко переконаний: у разі значного погіршення погодних умов треба залучати  всі можливі ресурси.

- У критичні моменти вкрай важлива самодисципліна серед автомобілістів, адже через кожну машину, яка застрягне в сніговому заметі, ми повинні будемо залучати десятки, а інколи й сотні людей, десятки одиниць спецтехніки. Тому вкрай необхідно в такі моменти мінімізувати виїзд автотранспорту на дороги та траси регіону. Крім того, до ліквідації наслідків погіршення погодних умов ми залучатимемо не тільки відповідні служби та всю наявну техніку, а й військовослужбовців, адже вони мають серйозні ресурси. З цього приводу я особисто звернусь до Міністерства оборони України, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області зазначив, що кав’ярні та ресторани, які розташовані вздовж траси, теж будуть виконувати роль пунктів обігріву у випадку снігових заметів на дорогах: з ними буде укладено договори на забезпечення людей безкоштовним гарячим чаєм та можливістю зігрітися в цих закладах. Крім того, особлива увага приділятиметься безпритульним людям.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко доручив перевірити всю техніку, яка буде задіяна при розчищенні доріг від снігу, а також забезпечити всі служби ресурсами, яких їм не вистачає.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів