Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На придбання житла для інвалідів І групи ВВв виділено 2 млн. грн.

18 грудня 2012 - 15:04

На придбання житла для інвалідів І групи ВВв виділено 2 млн. грн.

Станом на 18 грудня в області придбано сім квартир для інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни, на що витрачено 1,2 млн. грн. з Державного бюджету України. Минулого тижня область отримала ще 800 тис. грн., за  рахунок яких планується придбати ще п’ять квартир.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев під час засідання робочої групи щодо придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які тривалий термін перебувають у черзі на отримання житла.

- Спочатку області було виділено 1,2 млн. грн. на придбання п’яти квартир, але нам вдалося оптимізувати зусилля та придбати за ці кошти сім квартир. Зважаючи на позитивні результати роботи, область отримала додатково 800 тис. грн.. На ці кошти планується придбати ще п’ять квартир для інвалідів І групи ВВв, які проживають у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Гуляйполі. Але, на превеликий жаль, доля внесла свої корективи: днями померла інвалід війни із Запоріжжя, якій ми планували придбати квартиру. Ми вже затвердили нову кандидатуру, але все ускладнюється тим, що до кінця тижня треба знайти три варіанти однокімнатних квартир, які  відповідали б усім вимогам, та передати документи до казначейства, - повідомив Юрій Лукашев.

Під час засідання  затверджено чотири квартири, які будуть придбані для інвалідів війни в Бердянську, Мелітополі, Токмаку та Гуляйполі. Враховувалися побажання самих інвалідів, кожен з них попередньо оглядав своє майбутнє житло. Всі документи, необхідні для здійснення оплати через казначейство, будуть передані вже цього тижня.

Нагадаємо, крім відповідності квартир вимогам інвалідів війни ще є й загальні вимоги. Так, загальна площа житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, які разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) не повинна перевищувати  21 кв. метра, а також, додатково, 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі загальна площа квартири не може перевищувати 50 кв. метрів. Перевищення встановленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області