Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Головна мета візиту до Японії – налагодження міжрегіонального співробітництва»

19 грудня 2012 - 13:55

Петро Гончарук: «Головна мета візиту до Японії – налагодження міжрегіонального співробітництва»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук у складі офіційної делегації України відвідав Інвестиційний форум «Інвестиційний потенціал України», який відбувся в регіоні Кансай у Японії. Захід організовано Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Українську делегацію очолив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександр Пінський, а до її складу увійшли перший заступник Голови Державного агентства екологічних інвестицій Іван Варга, заступник Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Дубовик, директор департаменту Єдиного інвестиційного вікна Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко, заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Гришкевич, заступник Голови Ради міністрів АР Крим Азіз Абдуллаєв, керівництво Дніпропетровської, Донецької,  Запорізької облдержадміністрацій та інші.

Під час  форуму «Інвестиційний потенціал України» представники кожного з чотирьох регіонів України презентували інвестиційний потенціал своїх територій. Крім того, учасники форуму обговорили перспективи налагодження українсько-японського співробітництва, а також інвестиційну привабливість підприємницької діяльності в Україні у сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлювальних джерел енергії.

Крім того, українська делегація провела низку двосторонніх зустрічей та переговорів, а саме - з президентом Торгово-промислової палати м.Осака Масахідо Надамото та його заступником Катсухіко Мачіда, із заступником голови Японської організації зовнішньої торгівлі «Джетро», генеральним директором Осакського філіалу Атсуші Сузукі, а також із заступником голови Економічної федерації бізнесу в регіоні Кансай «Кайкенрен»  Атсуші Оі.

- Головною метою візиту української делегації до Японії було налагодження співробітництва між регіонами двох країн. Ми не тільки презентували наш потенціал та інвестиційному форумі, а й зустрілися з багатьма представниками бізнесу. Ми обмінялися контактами, вся інформація буде опрацьована, опублікована на сайті облдержадміністрації, а також доведена представникам запорізького бізнесу, щоб керівники наших підприємств мали змогу контактувати з японськими колегами напряму, - повідомив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також