Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мета нової програми розвитку охорони здоров’я – якісна медична допомога

26 грудня 2012 - 16:10

Мета нової програми розвитку охорони здоров’я – якісна медична допомога

Під час чергової двадцять другої сесії обласної ради депутати прийняли регіональну програму розвитку охорони здоров’я Запорізької області на 2013-2017 роки, розроблену управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації.

Начальник управління Андрій Запорожченко пояснив основні цілі та завдання, а також очікування від реалізації програми.

- На сьогодні стан характеризується низьким рівнем тривалості життя людей, зростанням та поширеністю інфекційної захворюваності, недостатнім розвитком інституту сімейної медицини та наданням пріоритетності  вторинній медико-санітарній допомозі. Також наявні проблеми у ланці первинної медичної допомоги сільському населенню, яка надається переважно молодшими спеціалістами з медичною освітою, а не лікарями, - повідомив Андрій Запорожченко.

Серед основних цілей нової програми - забезпечення профілактики та зниження рівня захворюваності, інвалідності та передчасної смертності населення області, вдосконалення системи надання первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої та екстреної медичної допомоги,  впровадження новітніх медичних технологій у практику роботи медичних установ області.

Програмою передбачено низку заходів, серед яких - навчання студентів і підготовка фахівців у інтернатурі вищих медичних навчальних закладів ІV рівня акредитації за рахунок коштів бюджетів міст та районів області, забезпечення медичних працівників житлом за рахунок коштів бюджетів міст та районів області, оснащення сучасним медичним обладнанням закладів охорони здоров’я області, в тому числі високотехнологічним, забезпечення медичних закладів санітарним автотранспортом, їх оснащення засобами безперебійного електропостачання, будівництво та реконструкція будівель тощо.

Програмою передбачено створення єдиної дієздатної мережі лікувально-профілактичних закладів з надання екстреної та невідкладної  медичної допомоги, в тому числі оснащення служби  сучасним санітарним автотранспортом, обладнанням,  створення централізованої диспетчерської.

- Реалізація програми дозволить збільшити доступність лікарської допомоги населенню області завдяки створенню центрів первинної медико-санітарної допомоги та розвитку інституту сімейного лікаря. За  роки дії програми ми розраховуємо   поліпшити якість надання медичної допомоги на догоспітальному етапі, що в свою чергу призведе  до зменшення смертності, а також зменшення кількості  випадків онкозахворювань та туберкульозу, виявлених у занедбаному стані, - повідомив про очікувані результати Андрій Запорожченко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»