Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрилася персональна виставка художника Нікаса Сафронова

27 грудня 2012 - 11:29

Учора, 26 грудня, в обласному художньому музеї відбулася презентація персональної виставки відомого художника Нікаса Сафронова, в якій взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та сам митець, який спеціально приїхав до Запоріжжя.

Відкриваючи виставку, Олександр Пеклушенко зазначив, що йому довелося докласти певних зусиль, щоб організувати виставку талановитого митця, та передав слово головному гостю свята – Нікасу Сафронову.

- Я щиро вдячний Олександру Пеклушенку за те, що він запросив мене до Запоріжжя. В нас дуже багато спільного, і ми могли б познайомитися ще багато років тому. Але доля є доля, і ми все одно зустрілися, адже всі дороги ведуть до України. Олександр Миколайович запропонував мені організувати тут власну виставку і я одразу погодився, адже знаю, що запоріжці дуже люблять мистецтво, ставляться до нього з любов’ю та духовністю. А духовність – це головне,  без неї люди перетворюються на варварів, бездушних людей. Я щиро вдячний керівнику області за те, що він робить усе, щоб культура в Запорізькій області буда на вищому рівні, щоб люди жили культурно, красиво та гідно, - зазначив Нікас Сафронов.

За словами митця, до Запоріжжя в нього особливе ставлення, адже в його роду були донські козаки, і тема козацтва, в тому числі – запорозького, для нього особливо цікава. Крім того, Нікас Сафронов має хату на Полтавщині, де планує відпочивати та писати картини.

- Я б дуже хотів написати портрет Олександра Пеклушенка, якщо він, звісно, погодиться мені позувати, і з задоволенням подарував би йому цю роботу. Адже представникам влади, які підтримують культуру, мистецтво та духовність, треба бути вдячним. І взагалі, мені завжди приємно писати портрети таких світлих та щирих людей, - зазначив Нікас Сафронов.

Після урочистого відкриття виставки митець ознайомив відвідувачів музею зі своїми роботами.

Виставка проводиться під патронатом голови облдержадміністрації, до уваги гостей запропоновано понад 80 робіт Нікаса Сафронова. Ознайомитись з творчістю митця запоріжці зможуть протягом місяця - до 26 січня наступного року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні