Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область успішно справлятиметься з наслідками негоди й надалі - Віктор Ємельяненко

11 січня 2013 - 14:37

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів брифінг з питань забезпечення життєдіяльності на територіях області під час ускладнення погодних умов. Захід відбувся за участю начальника ГТУ МНС у Запорізькій області Олексія Лепського, заступника начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Михайла Прохорова та начальника сектору профілактики управління ДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Андрія Топчія.

Як повідомив представник обласної виконавчої влади, з 5 січня дорожні служби, працівники аварійно-рятувальних бригад та комунальні служби протидіють наслідкам негоди. Так, цієї ночі бригади Облавтодору працювали на розчищенні доріг Кам’янсько-Дніпровського, Куйбишевського, Оріхівського та Пологівського районів, де випали значні опади.

- Нам вдається втримувати ситуацію під контролем. Слід відзначити, що з початку року не відбулося жодної дорожньо-транспартної пригоди, причиною якої стали б нерозчищені дороги. З моменту ускладнення погодних умов у області розчищені та відкриті для проїзду всі дороги, - акцентував увагу журналістів Віктор Ємельяненко.

Разом з тим, синоптики прогнозують подальше ускладнення погоди - з 12 січня на території регіону можливі сильні опади, налипання снігу, потепління, а потім різке зниження температури повітря.

Перший заступник голови облдержадміністрації поінформував  журналістів про готовність відповідних служб до ліквідації можливих наслідків негоди. В обласному бюджеті передбачено 9 млн. грн., які можуть бути використані для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Крім того, на територіях створено запас паливно-мастильних матеріалів на 5 – 10 діб. Є домовленості щодо залучення для розчистки доріг військової спецтехніки, а також техніки спеціалізованих підприємств та організацій.

Протягом свят на щоденному чергуванні знаходились понад 370 працівників ГУ МНС у Запорізькій області та 88 одиниці спецтехніки. Враховуючи погодні умови, кількість техніки буде збільшена, в тому числі будуть залучені важкі інженерні машини на гусеничному ходу.

З пониженням температури повітря в області відновлять роботу соціальні патрулі, які були створені наприкінці 2012 року.  До їх складу входять представники медицини, соціальні працівники та рятівники. У морози вони обстежуватимуть вулиці та надаватимуть необхідну допомогу людям без постійного місця проживання чи тим, хто веде асоціальний спосіб життя.

Підбиваючи підсумки,  Віктор Ємельяненко відзначив, що в області затверджена Єдина схема реагування органів управління та сил цивільного захисту при загрозі й виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних із несприятливими погодними умовами. Також посадовець додав, що, незважаючи на відпустку, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко в телефонному режимі щодня заслуховує звіти про ситуацію в області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні