Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний та бердянський водоканали звертаються по допомогу до керівництва області

11 січня 2013 - 16:05

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з проблемних питань у роботі КП «Облводоканал» ЗОР, яку провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Проблема, яку порушив в.о. генерального директора КП «Облводоканал» ЗОР Сергій Довганчук, – укладення договору на постачання води з КП «Бердянськводоканал» на 2013 рік. Дія тимчасової угоди чинна до кінця січня поточного року, а умови нового договору сторони до цих пір не можуть погодити.

За словами С. Довганчука, представники бердянського водоканалу наполягають на тому, щоб відпуск води в поточному році відбувався за тарифами на 20% нижчими за чинні, а також вимагають прописати в умовах договору  відшкодування видатків на утримання очисних споруд, які перебувають на балансі КП «Бердянськводоканал». На таких невигідних умовах КП «Облводоканал» не може  співпрацювати з підприємством.

При цьому, бердянське підприємство вже тривалий час не розраховується в повному обсязі за спожиту воду. Приміром, за жовтень-грудень 2012 року розрахунки склали всього 26-28%.

Така ситуація негативно впливає на фінансовий стан КП «Облводоканал». Підприємство ще повністю не виплатило заробітну плату своїм працівникам за грудень минулого року. Тож на переконання С. Довганчука в ситуацію має втрутитись керівництво регіону.

Перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко зауважив, що це давній спір двох суб’єктів господарювання, які мають самі вирішувати свої проблеми. Разом з тим, він наголосив, що обласна влада зацікавлена в тому, щоб на території регіону працювали всі водопостачальні підприємства, і головне, люди отримували якісну питну воду.

У зв’язку з цим В. Ємельяненко доручив Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА взяти на контроль це питання, протягом наступного тижня розробити та погодити умови нового договору, після чого кожне з підприємств надасть довідку про фінансовий стан. Крім того, представник обласної виконавчої влади відзначив, що вже зараз необхідно переходити до напрацювання стратегії створення на території регіону єдиної водної компанії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги