Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про виконання програми «Доступне житло» - об’єктивно

14 січня 2013 - 16:08

Про виконання програми «Доступне житло» - об’єктивно

Уточнення до матеріалу в газеті «Субота плюс» від 10.01.2013 №2 «В Запорожье «доступное жилье».

Запорізьке регіональне управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву є відповідальним виконавцем (одержувачем бюджетних коштів) за державними та місцевими житловими програмами, в тому числі щодо надання державної допомоги на будівництво доступного житла, здешевлення вартості іпотечних кредитів, надання цільової фінансової підтримки громадянам на первинний внесок для отримання житлових Іпотечних кредитів.

Станом на 01.01.2013 р. за программою здешевлення вартості іпотечних кредитів нашою установою було укладено 28 договорів з позичальниками Укргазбанку та Ощадбанку, які отримали кредити для будівництва, реконструкції та придбання житла в 7 будинках у Запоріжжі, Бердянську та Михайлівці. За показником кількості наданих кредитів Запорізька область станом на 01.01.2013 р. посіла п'ятнадцяте місце в країні.

Протягом вересня-грудня 2012 р. 22-м позичальникам - учасникам програми у відповідності до обласної програми була надана цільова фінансова підтримка на первинний внесок з обласного бюджету на загальну суму 465,7 тис. грн. та одному позичальнику додатково 11,5 тис. грн. за аналогічною програмою міста Запоріжжя з бюджету міста.

У державному бюджеті на 2013 р. на реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів передбачено 300,0 млн. грн. Стаття витрат за відповідним кодом бюджетної класифікації згідно норм Бюджетного кодексу України є захищеною.

Виходячи з вищевикладсних фактів, інформація, яка наведена у газетному матеріалі від 10.01.2013 р. стосовно вищезгаданих програм, є неповною, перекрученою, викладеною автором у  недостовірній інтерпретації та не перевіреною редакцією. Особливо прикре подання такої інформації у формі прямої мови. Насправді у телефонній розмові на запитання кореспондента газети щодо надходження коштів директором Запорізького РУ Фонду була надана чітка інформація про затримку платежів позичальникам з боку органів державного казначейства, а не з боку обласних чи міських органів. Саме така затримка, а не відмова від сплати чи відсутність коштів, мала місце.

Суттєва різниця між фактами та викладенням автором публікації власного розуміння ситуації може призвести до спотворення суспільної думки, негативно вплинути на необізнаного читача газети.

Прошу опублікувати цього листа у Вашій газеті в якості свідчення  справедливої та сильної позиції редакції разом з нашою вдячністю за увагу до дійсно актуальної та важливої теми  для багатьох  запоріжців.

Готовий надати та надавати в подальшому вичерпну інформацію про стан справ у виконанні житлових програм, якими опікується наша установа, в тому числі про ситуацію, яка склалась у Михайлівці. Думаю, достовірність, оперативність та повнота інформації у наступних публікаціях Вашого видання стане дійсно професійною ознакою як авторів, так і газети в цілому.

 

 

З повагою

 

директор  регіонального управління
Фонду сприяння молодіжному
житловому будівництву                    К.Є. Попов

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області