Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Успішність роботи органів влади оцінюється по взаємодії з громадськістю

15 січня 2013 - 14:35

Успішність роботи органів влади оцінюється по взаємодії з громадськістю

У Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій відбулося засідання «круглого столу» з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу «Приязна адміністрація», в якому взяли участь фахівці облдержадміністрації, які опікуються питаннями зв’язків з громадськістю та організації роботи щодо доступу до публічної інформації.

Учасники заходу обговорили питання нормативно-правового забезпечення участі громадськості в процесі формування та реалізації державної політики, забезпечення органами влади доступу до публічної інформації, налагодження взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства. Вони одностайно відзначали, що робота органів влади у сфері зв’язків з громадськістю вийшла на якісно новий рівень. У 2011 році з’явилася нова інституція – громадські ради, які нині працюють при облдержадміністрації, а також у всіх районах та містах Запоріжжя, Токмак і Енергодар.  Ними розглянуто понад 250 актуальних питань економічного, соціального та культурного розвитку територій. Таким чином громадськість через своїх представників у громадських радах реально впливає на формування та впровадження державної політики на своїх територіях.

Прийняття закону «Про доступ до публічної інформації» радикально змінило стосунки між владою та громадянином. Адже тепер відкрито всі наявні шляхи для отримання публічної інформації без зайвої бюрократичної тяганини, якими населення охоче користується. Так, до облдержадміністрації та місцевих органів влади протягом минулого року надійшло 610 запитів.

Про зростання значимості роботи з громадськістю свідчить подальше вдосконалення законодавства у цій царині, запровадження оцінки діяльності органів влади за цим напрямком. Зокрема, прийнято нову концепцію конкурсу «Приязна адміністрація», в якій серед головних критеріїв успішності роботи органів влади виступають глибина взаємодії та всебічність співпраці з громадськістю.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»