Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відшукує законні шляхи для отримання працівниками ВО «Запоріжпромарматура» заслужених пенсій

16 січня 2013 - 15:29

Директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Євген Семечаєвський провів робочу зустріч з представниками ініціативної групи колишніх співробітників ВО «Запоріжпромарматура», які нині мають проблеми з отриманням пільгових пенсій. Захід відбувся за участю представників Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області  та  юридичного відділу ОДА.

Проблемна ситуація виникла у зв’язку з анулюванням довідок про доходи колишніх працівників об’єднання, виданих ВАТ «Запорізький арматурний завод» для надання до Пенсійного фонду.  На такий вчинок керівництво підприємства пішло через те, що ВАТ «Запорізький арматурний завод» не визнає себе правонаступником ВО «Запоріжпромарматура». Тож нині тим співробітникам, які напрацювали стаж у колишньому об’єднанні, зняли надбавки за роботу на шкідливому виробництві, а деяким взагалі не  перераховують пенсії.

Як пояснив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, нині визначено кілька напрямків, за якимиможливе розв’язання проблеми.

У пріоритеті – проведення ліквідації ВО «Запоріжпромарматура» та передача особистих даних працівників до Державного архіву в Запорізькій області. Посадовець відзначив, що найближчим часом розпочнуться перемовини з керівництвом архіву, під час яких будуть розглянуті процедурні можливості  його втілення.

- Для нас головне завдання - відшукати законні можливості для того, щоб люди отримали заслужені пенсії. З одного боку, ліквідація ВО «Запоріжпромарматура» - це технічне питання, з іншого - соціальне, оскільки воно напряму пов’язано  з долею десятків колишніх працівників, - зазначив Є. Семечаєвський.

Зважаючи на важливість та соціальну гостроту порушеної теми, в лютому в облдержадміністрації планується проведення розширеної наради за участю всіх зацікавлених сторін - представників обласної виконавчої влади,  ВАТ «Запорізький арматурний завод», Пенсійного фонду в Запорізький області, Державного архіву в Запорізькій області та юристів для вироблення узгоджених дій.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя