Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація про проведення "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація"

17 січня 2013 - 14:28

Інформація про проведення "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація"

З метою виконання окремого доручення Голови Національного агентства України з питань державної служби Толкованова В.В. Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів спільно з Управлінням державної служби Головдержслужби України в Запорізькій області проведено "круглий стіл" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація".

Відповідно до типового плану проведення "круглого столу" на його засіданні були розглянуті питання нормативно-правового забезпечення участі громадськості у процесі формування та реалізації державної регіональної політики; забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації; запровадження оцінки результатів діяльності органів виконавчої влади за напрямом "робота з громадськістю"; створення системи підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з питань діяльності за напрямом "робота з громадськістю"; обговорено кращі регіональні практики взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства і нову концепцію конкурсу "Приязна адміністрація" як механізму посилення адміністративної спроможності органів виконавчої влади щодо взаємодії з громадськістю.

Модераторами "круглого столу" стали перший заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької облдержадміністрації Горідько М.В., начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату Запорізької облдержадміністрації
Кас’яненко Д.В., директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів Яновська Л.І., заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Бамбизова С.І. та працівники Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Семенових О.М., Горобей О.О. і Бородіна А.М. Досвідом роботи щодо особливостей організації роботи управлінь Пенсійного фонду України в Запорізькій області з питань взаємодії з громадськістю поділилася начальник управління кадрового забезпечення та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ящуренко Г.Є. Виступи всіх модераторів "круглого столу" супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Учасниками "круглого столу" стали спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за зв'язки з громадськістю та за організацію роботи щодо доступу до публічної інформації.

В результаті проведення засідання "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація" його учасники дійшли висновку, що на сучасному етапі модернізації державного і регіонального управління, реалізації системних реформ в Україні проблема налагодження взаємовідносин держави із громадськістю є надзвичайно актуальною. Тому, важливо налагодити систему відкритості і доброчесності публічного врядування, зокрема, шляхом запровадження оцінки результатів діяльності органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів за напрямом "робота з громадськістю", про що і зазначено в Рекомендаціях "круглого столу". 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни