Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація про проведення "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація"

17 січня 2013 - 14:28

Інформація про проведення "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація"

З метою виконання окремого доручення Голови Національного агентства України з питань державної служби Толкованова В.В. Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів спільно з Управлінням державної служби Головдержслужби України в Запорізькій області проведено "круглий стіл" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація".

Відповідно до типового плану проведення "круглого столу" на його засіданні були розглянуті питання нормативно-правового забезпечення участі громадськості у процесі формування та реалізації державної регіональної політики; забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації; запровадження оцінки результатів діяльності органів виконавчої влади за напрямом "робота з громадськістю"; створення системи підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з питань діяльності за напрямом "робота з громадськістю"; обговорено кращі регіональні практики взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства і нову концепцію конкурсу "Приязна адміністрація" як механізму посилення адміністративної спроможності органів виконавчої влади щодо взаємодії з громадськістю.

Модераторами "круглого столу" стали перший заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької облдержадміністрації Горідько М.В., начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату Запорізької облдержадміністрації
Кас’яненко Д.В., директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів Яновська Л.І., заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Бамбизова С.І. та працівники Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Семенових О.М., Горобей О.О. і Бородіна А.М. Досвідом роботи щодо особливостей організації роботи управлінь Пенсійного фонду України в Запорізькій області з питань взаємодії з громадськістю поділилася начальник управління кадрового забезпечення та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ящуренко Г.Є. Виступи всіх модераторів "круглого столу" супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Учасниками "круглого столу" стали спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за зв'язки з громадськістю та за організацію роботи щодо доступу до публічної інформації.

В результаті проведення засідання "круглого столу" з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу "Приязна адміністрація" його учасники дійшли висновку, що на сучасному етапі модернізації державного і регіонального управління, реалізації системних реформ в Україні проблема налагодження взаємовідносин держави із громадськістю є надзвичайно актуальною. Тому, важливо налагодити систему відкритості і доброчесності публічного врядування, зокрема, шляхом запровадження оцінки результатів діяльності органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів за напрямом "робота з громадськістю", про що і зазначено в Рекомендаціях "круглого столу". 

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я