Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обездоленим дітям – увага і турбота нової влади

28 серпня 2005 - 14:20

       Губернатор вже встиг стати добрим другом для цих  діточок і їх вихователів, оскільки зустрічається з ними не вперше. Під час свого останнього візиту в цей заклад Юрій Артеменко  також привіз малюкам чудові подарунки. А дізнавшись про мрію однієї з  найшановніших  засновниць будинку-інтернату – Тетяни Барахти (викладача української мови та літератури) побувати разом з учнями на могилі Тараса Шевченка у Каневі, вирішив питання про подорож. До речі, за клопотанням колективу заслуги вчительки з подання губернатора були відзначені на державному рівні.  Тетяні Барахті присвоєне високе звання «Заслужений вчитель України».

 

  Під час нинішнього візиту до будинку-інтернату Юрія Артеменка супроводжували його заступник Олена Зайковська, начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Свєткова, представники місцевої організації партії «Народний Союз Наша Україна», бізнесмени-меценати – представники благодійного фонду «Добро -  дітям». Вони передали малюкам  харчові набори  із  смачних і корисних  йогуртів та круасанів. А губернатор  додав до цієї смакоти  величезну цукерку із білого шоколаду вагою кілька кілограмів, яку йому нещодавно презентували  інвестори ЗАлКу.

 

  Втім, малюки цього дня раділи не тільки смачним  солодощам. Прямо на галявині у дворі інтернату на них чекали новісінькі іграшки, великий надувний басейн, яскраві різнобарвні намети, тощо. Дорослим школярам  передали спортивні м’ячі – футбольні та  баскетбольні. Цю радість дітям інтернату  подарувала місцева організація партії НСНУ в особі голови міської організації партії Олександра Стахурського та члена ради  районної організації Тетяни Горячової. Дорослі щиро посміхались, поглядаючи на  те, як завзято поринули в ігри малюки, а потім не втримались, і приєднались до них.

 

   Губернатор не обмежився лише врученням подарунків. У нього  також відбулася відверта розмова із керівництвом дитячого будинку-інтернату   про проблемні питання життєзабезпечення цього  закладу. Зокрема, йшлося про те, що міська влада позбавила малюків можливості відпочивати і оздоровлюватись на морському узбережжі, допустивши два роки тому  незаконну приватизацію столичною комерційною структурою  його  дитячого оздоровчого табору  «Колосок». Артеменко був обурений  відвертим  цинізмом  у  відношенні до обездолених малюків  з боку  Бердянського міськвиконкому і  пообіцяв привернути до цього факту порушення прав  неповнолітніх  дітей   увагу обласної прокуратури.

 

На захист прав  вихованців дитячого будинку-інтернату встали і представники місцевої організації партії НСНУ.

 

- Найбільшої уваги держави сьогодні потребують малюки і старенькі, - наголосив Юрій Артеменко.- Тому нова влада має забезпечити всі умови для повноцінного розвитку дітей, особливо обездолених, та гідне життя  і достойну старість -  людям похилого віку. Обласна виконавча влада докладе всіх зусиль, щоб виконати ці зобов’язання.

 

    

 

                                                                Прес-служба облдержадміністрації.

 

 

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика