Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до впровадження дистанційного моніторингу касових операцій

26 лютого 2013 - 14:22

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, присвячене впровадженню дистанційного моніторингу касових операцій та проблемам молодіжного підприємництва.

Заступник голови ДПС у Запорізькій області Сергій Давидков поінформував присутніх, що з 1 січня поточного року суб’єкти господарювання,  які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, зобов’язані  подавати до органів Державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальні звітні чеки, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті  РРО або приєднаних до них модемів. Новий сервіс було протестовано в пілотному режимі наприкінці 2012 року і  на сьогодні працює в штатному режимі.

- Підприємці мають можливість подавати звітну інформацію в електронній формі до сервера податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої відповідних модемів для передачі даних. При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною, - повідомив Сергій Давидков.

За словами посадовця, у  бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

А з липня цього року в разі неподання до податкового органу електронної звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових операцій та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО  буде застосовуватися санкція в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Обговорення нової системи звітності набуло великого резонансу серед членів координаційної ради через можливі ризики при впровадженні даної системи.

- Наша головна мета – донести цю інформацію до кожного суб’єкта підприємницької діяльності, щоб 1 липня це не стало для них новиною. В інтересах  влади, податківців і представників бізнесу оперативне пристосування до нової системи звітності, в іншому ж випадку в травні-червні, а то й пізніше, в області буде дуже великий ажіотаж з цього приводу. Саме тому вважаю за доцільне на наступне засідання координаційної ради запросити підприємців, які вже готові адаптувалися до нової системи звітності. Вони з власного досвіду зможуть розказати про сам процес проходження процедури, його можливі ускладнення та про витрати– в яку суму їм обійшлися всі необхідні роботи, - зазначив Петро Гончарук.

Також під час засідання генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко висвітлив проблеми молодіжного підприємництва.

- У минулі роки в області була практично відсутня будь-яка діяльність, спрямована на підтримку молодіжного підприємництва. Тому в планах обласної влади – дати старт новому підходу до вирішення цієї проблеми. З початку року ми  провели кілька заходів, спрямованих на підтримку молодіжного підприємництва, і в найближчих планах ще багато проектів. Серед них – проведення молодіжного чемпіонату з маркетингу та реклами, організація конкурсу бізнес-проектів для молоді, низка виїзних семінарів для підприємців-початківців, організація курсів фінансової грамотності для дітей та молоді тощо, - повідомив Володимир Степаненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області