Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до впровадження дистанційного моніторингу касових операцій

26 лютого 2013 - 14:22

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, присвячене впровадженню дистанційного моніторингу касових операцій та проблемам молодіжного підприємництва.

Заступник голови ДПС у Запорізькій області Сергій Давидков поінформував присутніх, що з 1 січня поточного року суб’єкти господарювання,  які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, зобов’язані  подавати до органів Державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальні звітні чеки, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті  РРО або приєднаних до них модемів. Новий сервіс було протестовано в пілотному режимі наприкінці 2012 року і  на сьогодні працює в штатному режимі.

- Підприємці мають можливість подавати звітну інформацію в електронній формі до сервера податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої відповідних модемів для передачі даних. При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною, - повідомив Сергій Давидков.

За словами посадовця, у  бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

А з липня цього року в разі неподання до податкового органу електронної звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових операцій та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО  буде застосовуватися санкція в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Обговорення нової системи звітності набуло великого резонансу серед членів координаційної ради через можливі ризики при впровадженні даної системи.

- Наша головна мета – донести цю інформацію до кожного суб’єкта підприємницької діяльності, щоб 1 липня це не стало для них новиною. В інтересах  влади, податківців і представників бізнесу оперативне пристосування до нової системи звітності, в іншому ж випадку в травні-червні, а то й пізніше, в області буде дуже великий ажіотаж з цього приводу. Саме тому вважаю за доцільне на наступне засідання координаційної ради запросити підприємців, які вже готові адаптувалися до нової системи звітності. Вони з власного досвіду зможуть розказати про сам процес проходження процедури, його можливі ускладнення та про витрати– в яку суму їм обійшлися всі необхідні роботи, - зазначив Петро Гончарук.

Також під час засідання генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко висвітлив проблеми молодіжного підприємництва.

- У минулі роки в області була практично відсутня будь-яка діяльність, спрямована на підтримку молодіжного підприємництва. Тому в планах обласної влади – дати старт новому підходу до вирішення цієї проблеми. З початку року ми  провели кілька заходів, спрямованих на підтримку молодіжного підприємництва, і в найближчих планах ще багато проектів. Серед них – проведення молодіжного чемпіонату з маркетингу та реклами, організація конкурсу бізнес-проектів для молоді, низка виїзних семінарів для підприємців-початківців, організація курсів фінансової грамотності для дітей та молоді тощо, - повідомив Володимир Степаненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області