Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартує конкурс інвестиційних програм, переможці фінансуватимуться за бюджетні кошти в 2014 році

15 березня 2013 - 15:38

Стартує конкурс інвестиційних програм, переможці фінансуватимуться за бюджетні кошти в 2014 році

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів у 2014 році.

- Наше завдання – створити конкурентне середовище під час відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися  за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку  в 2014 році Необхідно забезпечити прозорість процесу їх формування з метою ефективного  та цільового використання   коштів, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, основними критеріями конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів є відповідність пріоритетам розвитку регіонів, визначеним державною стратегією регіонального розвитку та регіональними стратегіями розвитку; створення, приріст чи оновлення основних засобів комунальної власності або спільної власності територіальних громад; зменшення обсягів незавершеного будівництва.  Першочерговість буде надаватися пусковим об’єктам будівництва і реконструкції та об’єктам з високим ступенем будівельної готовності; а також інвестиційним програмам (проектам), які мають важливе значення для соціально-економічного розвитку двох і більше регіонів.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №656 «Питання державного фонду регіонального розвитку» однією з головних умов участі у відборі є готовність територій до співфінансування  з місцевих бюджетів та інших джерел. Так, для інвестиційних програм, що реалізуються в обласних центрах, співфінансування повинно складати не менше 10% від загальної суми необхідних коштів, а для програм, що реалізуються в містах обласного та районного значення, а також для об’єктів, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст і перебувають в управлінні обласних рад, — не менш  5% від загальної суми. Реалізація інвестиційних програм у селах та селищах може здійснюватися без співфінансування з місцевих бюджетів.

- Мінімальна кошторисна вартість інвестиційних програм регіонального значення та тих, що реалізуються в містах обласного значення, повинна складати не менше 1 млн. грн. Для інвестиційних програм районного значення та тих, що спрямовані на розв’язання проблем міст районного значення, сіл та селищ, - не менше 200 тис. грн., - повідомила заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Олена Давидова.

Наразі території області готують інвестиційні програми та проекти. Днями буде оголошено про початок конкурсу, а з 1 квітня по 1 травня здійснюватиметься оцінка та відбір інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів у 2014 році. За підсумками цієї роботи буде сформовано перелік інвестиційних програм, які будуть передані до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для їх подальшого розгляду. Крім того,  характеристику відібраним на рівні області проектам повинні надати профільні міністерства.

- Найближчим часом в області буде відкрито чотири додаткових відділення Запорізької філії ДП «Укрдержбудекспертиза». Керівник філії Юрій Браун пообіцяв, що вони будуть розташовані таким чином, щоб розробники інвестиційних програм та проектів могли оперативно проходити експертизу і не втрачати дорогоцінний час, якого й так небагато, - зазначив Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»