Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав ЗТМК

15 березня 2013 - 16:57

Очільник регіону ознайомився з роботою підприємства, відвідав цехи №2, №7 та №9, оглянув ділянки плавлення сировини та шихти, обробки титанової губки та плавлення титану.

Виконуючий обов’язки генерального директора ДП «ЗТМК» Володимир Сивак поінформував голову облдержадміністрації про стан справ на підприємстві. Також глава області обговорив з керівником заводу перспективи розвитку «Запорізького титано-магнієвого комбінату», зокрема, у контексті залучення у виробництво коштів стратегічного інвестора. Робочі місця, обсяги виробництва, енергозбереження, середня зарплатня – саме на цих питаннях особливо акцентував увагу Олександр Пеклушенко.

 

Довідково:

Дніпровський магнієвий завод (нині - ДП «ЗТМК»)  введено у дію 23 грудня 1935 року. За високі виробничі досягнення у квітні 1939 року Дніпровський магнієвий завод нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора. Під час Великої Вітчизняної війни завод евакуйований на Урал.

У 1954 році прийнято рішення про будівництво в Запоріжжі заводу з виробництва титанової губки. 29 червня 1956 завод введено у дію і отримано перший вітчизняний промисловий титан.

Виробництво германієвої продукції освоєно у 1958 році, а у березні 1964 року - виробництво напівпровідникового кремнію. У 1968 році розпочато виробництво трихлорсилану. У грудні 1999 року комбінат стає казенним підприємством.

За вагомий внесок у розвиток металургійної галузі України, відновлення виробництва губчастого титану, а також зміцнення міжнародного співробітництва в цій сфері, у 2000 році, рішенням Президії Міжнародної кадрової академії, підприємство нагороджене орденом Пошани.

4 січня 2011 року на підставі наказу Міністерства промислової політики України, казенне підприємство «ЗТМК» перетворено шляхом реорганізації у державне. Постановою Кабінету Міністрів України від 23.01.2012 № 243 «Деякі питання титанової галузі» передбачено утворення за участю недержавних учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Сьогодні Запорізький титано-магнієвий комбінат - єдине в Україні та Європі підприємство з виробництва титану губчатого - металу XXI століття, металу високих технологій.

 


Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»