Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми не допустимо, щоб Запоріжжя було схоже на Нью-Йоркський Гарлем»

18 березня 2013 - 14:39

Олександр Пеклушенко: «Ми  не допустимо, щоб Запоріжжя було схоже на Нью-Йоркський Гарлем»

На апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко,  розглянуто стан санітарного порядку на територіях регіону.

Як повідомив начальник Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області Анатолій Севальнєв, нині на території населених пунктів нараховується понад 500 стихійних звалищ сміття. Протягом березня було ліквідовано 77 несанкціонованих смітників. Причина такої ситуації полягає в тому, що більшість сіл та селищ у регіоні  не мають централізованої системи збору відходів. Як наслідок,  сміттєзвалища утворюються не тільки на окраїнах селищ та міст, а й уздовж автотрас.

За даними начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимира Войтенка, щороку Служба витрачає близько 4 млн. грн.. на вивезення сміття, і в поточному році ця робота вже активізована. Крім того, посадовець відзначив, що нині встановлено приховані камери на місцях локації несанкціонованих сміттєзвалищ, які фіксують порушників на плівку. За підсумками опрацювання цих відеоматеріалів буде підготовлена інформація для ЗМІ.

 - Головний чинник, який заважає керівникам територій навести лад, – байдужість та безсистемність. Необхідно переглянути самі підходи до цієї роботи – проводити не суботники та місячники, а річники з впорядкування нашого краю, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У контексті розгляду цього питання також була порушена ситуація щодо ліквідації малюнків «графіті» на будинках Запоріжжя.

Запорізький міський голова Олександр Сін доповів, що вже розпочато роботи з відновлення фасадів будинків по проспекту Леніна. Також проводиться  робота з молоддю, наразі завершується реєстрація громадської організації, яка об’єднає молодих людей, які захоплюються цим видом мистецтва.

- Хулігани, які обписують будинки, кинули виклик громадськості та владі. Прошу не списувати це на звичайні витівки підлітків і підходити до покарання правопорушників з усією суворістю закону. Ми приймаємо цей виклик і не допустимо, щоб наше місто було схоже на Нью-Йоркський Гарлем, - звернувся до правоохоронних органів Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону заявив, що не терпітиме байдужого ставлення підлеглих до виконання своїх службових обов’язків: «Я не буду ні за ким ходити та вмовляти працювати, тому підписав два розпорядження – про звільнення з посади начальника управління містобудування та архітектури ОДА Юрія Вікторовича Лукашева та звільнення з посади начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи з питань запобігання та виявлення корупції ОДА Валентина Івановича Дмитренка».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»