Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На підході - інвестиційний проект з переробки побутових відходів

18 березня 2013 - 15:53

На підході -  інвестиційний проект з переробки побутових відходів

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зустрівся з представниками компаній «HERA HOLDING» та «International Financial Corporation», які планують упроваджувати інвестиційні проекти зі збору та утилізації біогазу на полігонах твердих побутових відходів на території регіону.

Ці проекти будуть реалізовані на території міст Бердянськ, Енергодар та Мелітополь. Їх орієнтовна вартість складає понад 41,5 млн. грн., термін  реалізації – до 2030 року.

Наразі вирішується питання про надання згоди громади на реалізацію цих проектів, триває розробка проектної документації, опрацьовується механізм подальшої передачі електростанцій (після їх будівництва компанією) на баланс органів місцевого самоврядування тощо.

-  Співробіництво в цьому напрямку - впровадження екологічних проектів у галузі альтернативної енергетики, є новим для регіону. Наразі у вас немає конкурентів, а це, безумовно, преференція в роботі, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець завірив представників іноземних компаній у всебічній підтримці в реалізації проектів з боку обласної виконавчої влади.

Загалом у регіоні  активно реалізуються успішні інвестиційні проекти в галузі альтернативної енергетики та відновлювальних джерел для виробництва електроенергії в промислових масштабах. У даний час триває будівництво п’яти сонячних та чотирьох вітрових електростанцій у Бердянському, Приазовському, Приморському, Мелітопольському та Запорізькому районах. Для їх реалізації залучено кошти інвесторів, які сумарно складають понад 1 млрд. євро.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області