Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект з переведення соціальної сфери м. Пологи на автономне опалення реалізується із залученням коштів обласного бюджету

18 березня 2013 - 17:25

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав м. Пологи, де ознайомився з реалізацією проекту з переведення соціальної сфери міста на автономне опалення.

У квітні 2012 року припинила роботу центральна котельня м.Пологи, яка надавала послуги з централізованого опалення бюджетним установам, у результаті чого виникла потреба в будівництві індивідуальних котелень.

Райдержадміністрацією було розроблено шість проектів на будівництво індивідуальних котелень для опалення семи об’єктів: комунальні установи  «Пологівська районна центральна бібліотека», «Пологівський районний будинок культури», «Пологівський районний краєзнавчий музей», «Пологівський колегіум №1», Пологівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4,  «Пологівська дитячо-юнацька спортивна школа»,  «Пологівська районна стоматологічна поліклініка».  

У минулому році за рахунок субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів  соціально-економічного розвитку окремих територій на будівництво індивідуальних котелень на об’єктах соціальної сфери м. Пологи  з державного бюджету було передбачено 2 млн. грн. та з районного бюджету - 506,391 тис. грн.

Голова облдержадміністрації відвідав об’єкти, роботи на яких не було завершено у зв’язку з виникненням проблем з фінансуванням. Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом робіт у адміністративній будівлі Будинку культури, в районній бібліотеці та районному краєзнавчому музеї.

- Мені зателефонував голова держадміністрації Пологівського району та повідомив, що є проблеми в закладах культури та освіти, які страждають від відсутності тепла. В той же час, встановивши індивідуальне опалення в школах м. Пологи, район торік зекономив майже 1 млн. грн.. Тому я вирішив особисто ознайомитися з реалізацією цього проекту та подивитися, на якій стадії готовності знаходяться три проблемні об’єкти. В мене є сумніви, що потужність цих котелень достатня. Є низка інших питань. Але я переконаний, що профінансувавши ці об’єкти, ми дамо старт процесу і вирішимо всі проблемні питання. Якщо необхідно – додамо котли, але найголовніше – тут буде тепло, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова облдержадміністрації, питання про виділення коштів на завершення проекту по забезпеченню соціальної сфери м. Пологи автономним опаленням – а це майже 500 тис. грн.. – буде розглянуто на найближчій сесії обласної ради.

- Необхідні суми ми включимо до відповідної програми і я сподіваюсь, що депутати облради підтримають нас. Але головне те, що в нас сьогодні немає жодної території, яку очолює байдужа людина. Я переконаний, що з таким підходом до справи, коли все, що відбувається в області,  розцінюється як проблема влади, і ми разом з громадою маємо її спільно вирішувати,  ми зробимо серйозний соціально-економічний прорив у розвитку регіону  в найближчі два  роки, - зазначив голова облдержадміністрації.

До речі,  переведення лише трьох проблемних об’єктів, які відвідав Олександр Пеклушенко, на автономне опалення дозволить зекономити понад 500 тис. грн.. бюджетних коштів на рік. Загальна економія від реалізації всього проекту по індивідуальному опаленню соціальної сфери м. Пологи складе майже 1,8 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси і інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області