Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізький титано-магнієвий комбінат планується інвестувати 700 мільйонів доларів

19 березня 2013 - 17:39

Про це під час робочої поїздки на Запорізький титано-магнієвий комбінат повідомив голова ради Group DF Дмитро Фірташ.

- Ми маємо розуміння та чітку програму розвитку Запорізького титано-магнієвого комбінату. Ця програма складається з двох частин. Перша передбачає вкладення майже 120 млн. дол.. інвестицій у поточному році. Загалом програма розрахована на 4-5 років і її вартість складе 700 млн. дол. Загалом на підприємстві планується виробляти 40 тис. тонн титанової губки та 150 тис. тонн шлаку.

За словами Дмитра Фірташа, загальна сума інвестицій компанії у розвиток титанового комплексу, складовою якого є і запорізький завод,  сягне майже   2,7 млрд. дол.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який взяв участь у робочій поїздці на ЗТМК, інвестиції у підприємство не лише дозволять зберегти промисловий потенціал регіону, але й гарантують вирішення соціальних проблем трудового колективу.

- Те, що сьогодні відбувається на ЗТМК з точки зору перспективи підприємства, модернізації виробництва не має аналогів не лише в Запоріжжі, але, я вважаю, і в Україні. І в цій ситуації мені особливо приємно, що Дмитро Васильович сповідує таку ж філософію, що і я: у кожній справі головне – людина, головне – соціальна складова, - зазначив очільник регіону. 

Дмитро Фірташ запевнив, що він, як очільник Федерації роботодавців, як інвестор має намір тісно співпрацювати з регіональною владою у розв’язанні проблем області, міста та його жителів. 

- Там, де ми працюємо, ми займаємо соціально відповідальну позицію. І на заводах, і з місцевою владою ми вибудовуємо соціальний діалог. Адже ми розуміємо, що люди, які працюють на підприємстві, вони живуть у місті. Все, що стосується соціальної частини на підприємстві, ми чітко розуміємо, що необхідно робити. Все, що торкається міста, ми теж обговорили і розуміємо напрямок, у якому треба рухатися, - наголосив Дмитро Фірташ.

На комбінаті голова ради Group DF Дмитро Фірташ та голова облдержадміністрації відвідали головні виробничі цехи та взяли участь у зустрічі з трудовим колективом підприємства.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області