Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області активізується модернізація спортивної інфраструктури

20 березня 2013 - 14:39

В області активізується модернізація спортивної  інфраструктури

Президент України Віктор Янукович проголосив 2013 рік Роком дитячої творчості. Саме тому посилена увага приділяється позашкільній освіті та змістовному дозвіллю дітей, розвитку фізкультури та спорту. Все це відображено в нових соціальних ініціативах Президента.

Про реалізацію цих напрямків у регіоні повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

- Протягом наступних двох років кількість дітей, охоплених дошкільною освітою, має зрости до 85%, що відповідає загальноєвропейському стандарту. Особлива увага приділятиметься розвитку фізичної культури та спорту, адже це тісно пов’язано зі станом здоров’я дітей, - зазначив Андрій Гамов.

За словами посадовця, Президентом України поставлено завдання у найближчі два роки модернізувати в Україні понад 28 тисяч спортивних майданчиків шкіл та дитячих садків.

- У Запорізькій області нараховується 2390 спортивних майданчиків, більшість з них побудовані ще 30-50 років тому і вимагають модернізації. За останні роки в області споруджено 37 майданчиків з синтетичним покриттям та 20 тренажерних майданчиків. Ще три комплекти тренажерного обладнання буде встановлено в районах області найближчим часом, - повідомив начальник відділу фізкультури та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віталій Івакін.

Уже з 1 квітня розпочинається Всеукраїнський місячник з благоустрою спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота». Але по завершенню акції робота з модернізації майданчиків триватиме.

Наразі фізкультурно-оздоровчі заходи проводяться на 37 майданчиках з синтетичним покриттям,  20 майданчиках з тренажерним обладнанням, на 134 спортивних майданчиках для ігрових видів спорту та на 44 футбольних полях, які знаходяться в зонах відпочинку населення області.

Нині в області під керівництвом 869 тренерів усіма видами спорту займаються 50,4 тис. запоріжців, функціонують 67 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У навчальних закладах регіону працюють 1390 вчителів фізкультури.

- Минулого року у Василівському районі побудовано павільйон стадіону ФОК «Таврія», в м.Пологи – ігровий майданчик зі штучним покриттям, у м.Бердянськ – міні-котельню для КП «Міський палац спорту». Крім того, в Запоріжжі здійснюється масштабна реконструкція палацу спорту «Юність»,  та спортивного комплексу ПАТ «Запоріжтрансформатор». Реконструкція «Юності» відбувається від патронатом Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, на неї планується витратити 99 млн. грн. державних коштів, - повідомив Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області