Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі очолює список ключових об'єктів дорожньої інфраструктури, які фінансуватимуть у 2013 році

20 березня 2013 - 15:28

Будівництво мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі очолює список ключових об'єктів дорожньої інфраструктури, які фінансуватимуть у 2013 році

Кабінет Міністрів України затвердив переліки об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

- Уряд виділив необхідне фінансування на будівництво та ремонт 1400 км доріг. Проведені роботи дозволять розширити й обновити дорожню інфраструктуру. Це підвищить транспортний, у тому числі, логістичний потенціал нашої держави, - зазначив Олександр Вілкул.

Вартість будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг державного та місцевого значення, а також будівництва мостів, згідно ухваленого рішення Уряду, складає більше 7 млрд. грн.

За словами урядовця, нині розробляється програма модернізації дорожньої галузі. «В основі програми - впровадження сучасних технологій дорожнього будівництва і посилення контролю за якістю робіт», - сказав Олександр Вілкул.

Також Віце-прем'єр-міністр назвав ключові об'єкти дорожньої інфраструктури, на яких будуть вестися будівельно-ремонтні роботи у 2013 році.

Насамперед, буде продовжено роботи на найбільшому інфраструктурному об’єкті України - будівництві автотранспортної магістралі з двома мостами через річку Дніпро у м. Запоріжжя. Зокрема, буде зведено частину естакади, встановлено опори та металоконструкції.

Також буде добудовано міст (довжиною 300 метрів) на трасі Мукачеве-Львів, міст через річку Прут у селі Маршинці (Чернівецька область), продовжено будівництво об'їзних шляхів, реконструкцію та капітальний ремонт окремих ділянок доріг, здійснено інші ремонтно-будівельні роботи на автошляхах у багатьох регіонах України.

 

За матеріалами прес-служби Віце-прем'єр-міністра України

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області