Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки роботи ЖКГ області – друге місце в країні

20 березня 2013 - 16:49

Підсумки роботи ЖКГ області – друге місце в країні

В обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання колегії Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА спільно з робочою групою «Регіональний економічний розвиток» Комітету з економічних реформ у Запорізькій області.

Члени колегії підбили підсумки роботи галузі в 2012 році щодо організації управління у сфері виробництва та надання послуг ЖКГ, демонополізації, забезпечення беззбиткової роботи та переоснащення основних фондів підприємств.

Відкриваючи захід, директор Департаменту Максим Шахов повідомив, що за підсумками роботи підприємств ЖКГ у 2012 році область посіла друге місце в країні, хоча раніше ніколи не піднімалася вище 16-го.

Детальніше з результатами роботи присутніх ознайомив заступник директора Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Костянтин Кувайцев. За словами посадовця, торік  робота була спрямована на створення ефективного власника житла. Протягом минулого року було створено 42 ОСББ, а загалом в області налічується 419 об’єднань. Нині структура обслуговування житлового фонду представлена так: ОСББ та ЖБК – по 5%, гуртожитки – 3%, приватні підприємства – 9% та 78% - комунальні підприємства.

Серед досягнень галузі – належна підготовка до осінньо-зимового періоду, завдяки чому забезпечено стале проходження опалювального сезону. Та сталою залишаєтться й проблема заборгованості за спожиті послуги.  Станом на 01.01.2013 всі категорії споживачів заборгували за теплопостачання 406,8 млн.грн., з них найбільша питома вага припадає на населення – 252 млн.грн.

Кілька років поспіль збитково працює галузь водопостачання та водовідведення.На даний час від 43 до 50% мереж водопровідно-каналізаційного господарства потребують заміни та модернізації. Крім того, на думку фахівців, до збиткових результатів призводить невиважена тарифна політика. Згідно з моніторингом Департаменту, протягом останніх двох років рівень відшкодування тарифами витрат на водопостачання в середньому складає 80,6%, на водовідведення – 71,4%.

Як позитивну тенденцію відзначено збільшення обсягу відходів, щодо яких упроваджуються технології із сортування та пресування.  Щороку в області утворюється близько 192 тис. тонн твердих побутових відходів, які розміщуються на 92 полігонах. При цьому лише 26 мають відповідні паспорти. Також комунальники мають претензії до органів місцевого самоврядування та місцевих адміністрацій, які не проводять належну роботу щодо розробки схем санітарного очищення територій. Із 955 населених пунктів схеми санітарної очистки мають лише 210,  а відповідає діючим нормативам лише схема у м.Бердянську.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області