Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: Завдання Уряду - завершити ямковий ремонт доріг до 1 травня - буде виконано

21 березня 2013 - 10:29

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

На порядок денний винесено ряд питань, зокрема, проходження опалювального сезону, стан ремонту автомобільних доріг, реалізація соціальних ініціатив Президента України в рамках проектів «Доступне житло» та «Відкритий світ».

При розгляді першого питання урядовець повідомив, що цього року опалювальний сезон вдалося провести без серйозних позаштатних ситуацій, аварії ліквідовувались оперативно протягом доби, у разі необхідності урядом надавалася допомога територіям. У зв’язку з потеплінням та подальшим відключенням опалення на особливому контролі керівників областей має залишатись питання розрахунків споживачів за природний газ. За даними О. Вілкула українські споживачі розрахувались за використане блакитне паливо всього на 50%. У Запорізькій області рівень розрахунків населення за два місяці поточного року складає 92%.

Щодо ситуації в регіоні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доповів високопосадовцю, що разом із завершенням опалювального сезону фахівці роблять аналіз проблемних питань, які мали місце взимку, щоб врахувати та не допустити їх повторення в подальшому.

У питанні стану автомобільних доріг уряд вимагає завершити ямковий ремонт вже до початку травня. Нині в країні відремонтовано тільки 28% автошляхів від потреби. Найближчим часом керівники регіонів мають простежити за тим, щоб було завершено технічний огляд стану комунальних доріг, та надати звіти до міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

- Ми розробили програму модернізації дорожньої галузі з використанням сучасних технологій, яка базується на державно-приватному партнерстві. За такою схемою живе та працює весь сучасний світ. Переконаний, ми зможемо впровадити цей успішний досвід і на наших територіях, - зазначив Віце-прем’єр-міністр України О. Вілкул.

Щодо ситуації в Запорізькій області Олександр Пеклушенко відзначив, що ямковий ремонт на дорогах регіону буде завершено в строк. Нині відремонтовано 28968 м кв. дорожнього полотна. Попереду ремонт ям на 36921 . кв. доріг. Зі стабілізацією погодних умов ця робота буде активізована.

У ході обговорення соціальних ініціатив Президента України очільник регіону запевнив Віце-прем’єр-міністра України в тому, що завдання цілком зрозумілі, будуть залучені всі необхідні ресурси для їх виконання.

Зокрема, в області визначено 12 будинків, де можуть придбати квартири 322 запорізькі родини. З початку року консультацію за програмами доступного житла отримали близько 400 осіб.

Також ведеться планова робота з підготовки до впровадження національного проекту «Відкритий світ» у пілотних  школах регіону - Запорізькому колегіумі № 98 та Бердянській гімназії №1.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області