Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено пріоритети для галузі житлово-комунального господарства

21 березня 2013 - 12:20

Визначено пріоритети для галузі житлово-комунального господарства

У ході розширеного засідання колегії Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва  облдержадміністрації були визначено плани та пріоритетні завдання роботи галузі на поточний рік.

Як повідомив директор Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Максим Шахов, робота спеціалістів галузі буде зосереджена на подальшому виконанні завдань Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 – 2014 роки.

Зокрема,  продовжиться системна робота по створенню та подальшому функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Взаємопов’язане з цим напрямком питання - формування конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг у сфері управління та утримання житлового фонду.

Увага буде приділена і реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, триватиме передача таких будинків з державної до комунальної власності з правом приватизації кімнат.

Важливим напрямком є забезпечення сталої роботи систем теплозабезпечення, а також водопровідно-каналізаційних мереж. Йдеться про впровадження енергозберігаючих технологій та залучення інвестицій на модернізацію мереж та підприємств ЖКГ, а також запровадження механізмів державно-приватного партнерства.

Як заявив посадовець, у поточному році має бути впроваджено посилений контроль за дотриманням термінів розгляду звернень громадян.

Серед пріоритетів – координація підготовки до проходження наступного опалювального сезону, поліпшення якості питної води в системах централізованого водопостачання, моніторинг тарифів на послуги ЖКГ з метою недопущення їх необґрунтованого підвищення тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області