Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українська армія – на порозі реформування

21 березня 2013 - 14:24

Українська армія – на порозі реформування

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся День інформування на тему "Реформування Української армії як складова модернізації держави", в якому взяв участь заступник голови  облдержадміністрації Андрій Гамов.

Учасників заходу – особовий склад військкоматів та військовослужбовців місцевого гарнізону ознайомили з основними положеннями Концепції реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017року.

Заступник начальника Запорізького гарнізону з виховної роботи полковник Михайло Логвінов  роз’яснив, що метою реформи є забезпечення високої мотивації громадян України до проходження військової служби за контрактом на посадах рядового, сержантського та старшинського складу. Для цього передбачається створити належні умови для проходження військової служби,  змінивши весь уклад військового життя, у тому числі розпорядок дня, забезпечити належні соціально-побутові умови військовослужбовцям за контрактом, їх фінансове та житлове забезпечення.

Кінцевою метою реформування і розвитку Збройних Сил України є створення якісно нової армії європейського типу, невеликої за чисельністю, укомплектованої підготовленим особовим складом зі стійкою мотивацією до військової служби.

У свою чергу заступник голови  облдержадміністрації Андрій Гамов поінформував присутніх про заходи керівництва держави, місцевих органів влади щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з соціально-правовим забезпеченням військовослужбовців та цивільного персоналу в умовах реформування української армії. Посадовець наголосив, що керівництво обласної державної адміністрації приділяє постійну увагу питанням  поліпшення матеріально-побутового стану особового складу частин, установ і організацій гарнізону і  зробить все, щоб процес оптимізації особового складу пройшов у регіоні організовано і безболісно для військовослужбовців і працівників ЗС України.

У ході заходу представник УПЦ протоієрей Олександр благословив військовослужбовців на сумлінне виконання службових обов’язків по захисту Вітчизни.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області