Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області оголошено День відкритих дверей з питань захисту конкуренції

21 березня 2013 - 14:42

В обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Сергія Шершуна в рамках проведення Дня відкритих дверей з питань захисту конкуренції в Запорізькій області. У заході взяв участь голова Запорізького обласного територіального відділення АМКУ Олександр Білий.

Як повідомив запорізьким журналістам Сергій Шершун, Антимонопольний комітет у поточному році запровадив проведення Днів конкуренції в Україні. Раз на місяць у одному з регіонів країни, а нині у Запоріжжі, проводитиметься такий день, у рамках якого будуть  Дні відкритих дверей,  «круглі столи» з обговорення актуальних питань економічної конкуренції тощо.

- Запроваджуючи такі дні, ми маємо на меті забезпечити відкритість діяльності органів Комітету, налагодити взаємодію з громадськістю, щоб формувати та реалізовувати конкурентну політику більш ефективно, - пояснив С. Шершун.

Зокрема, сьогодні в облдержадміністрації відбудеться засідання за «круглим столом», де представники Антимонопольного комітету разом із бізнесом обговорять особливості застосування положень законодавства у сфері захисту від недобросовісної конкуренції. Також відбудеться презентація інформаційно-довідкового листка Запорізького територіального відділення „Вісник конкуренції”.

Щодо загальної ситуації на ринку економічної конкуренції уповноважений Антимонопольного комітету України поінформував про хід найбільш гучних справ, по яких винесено рішення в поточному році.

Наприклад, про порушення законодавства про економічну конкуренцію ПАТ «Дніпропетровське обласне підприємство автобусних станцій», керівництво якого зловживало монопольним становищем та в 2011-2012 роках встановило необґрунтовані тарифи на автостанційні послуги для пасажирів і перевізників.  Нині на підприємство накладено штраф у розмірі 3 млн. грн.

- Монополіст, як ніхто інший, повинен суворо дотримуватись  нормативно-правових вимог, щоб уникнути ущемлення інтересів споживачів власної продукції чи послуг. Разом з тим, у своїй роботі вони не завжди керуються цим принципом,  тому робота з підприємствами, які працюють в умовах відсутності конкуренції, залишається одним з основних напрямків роботи Антимонопольного комітету України, - зазначив державний уповноважений АКУ Сергій Шершун.

Також штрафи накладені на підприємства ПАТ «САН ІНБЕВ Україна» (м. Київ) та ТОВ «ЛІТЕРА ЛТД» (м. Київ), які поширювали недостовірну інформацію про акції та виготовлену продукцію.

Щодо ситуації в Запорізькому регіоні голова обласного територіального відділення АМКУ Олександр Білий повідомив, що нині розслідується ряд справ щодо порушення законодавства про економічну конкуренцію в деяких аптечних мережах та на підприємствах, які виробляють молочну продукцію.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров