Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна Мала академія наук об’єднає обдарованих запорізьких учнів

26 березня 2013 - 13:12

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА Олександра Вєрозубова з питань реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» у сфері розвитку дитячо-юнацької творчості.

Як повідомив посадовець, Указом Президента України 2013 рік  оголошено Роком дитячої творчості. У зв’язку з цим підготовлено відповідне розпорядження голови обласної державної адміністрації, яке передбачає проведення на території регіону ряду заходів, спрямованих на розвиток дитячо-юнацької творчості.

Ця робота включатиме розширення мережі позашкільних закладів, збільшення обсягу позакласної роботи, залучення учнівської молоді до участі в творчих гуртках.

Як поінформував журналістів Олександр Вєрозубов, близько 68 тисяч школярів охоплені різними видами позашкільної освіти. Так, на території регіону функціонують 62 творчих гуртки, 24 дитячо-юнацькі спортивні школи. Крім того, в містах та районах області працюють філіали центру науково-технічної творчості «Грані», центру художньо-естетичного виховання, центру туризму та краєзнавства. Також безпосередньо в школах  створено різноманітні гуртки та спортивні секції. Як підкреслив директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, заняття в таких закладах є безкоштовним.

У поточному році на утримання та розвиток закладів позашкільного навчання в обласному бюджеті передбачено 19 млн. грн., що на 700 тис. більше ніж торік.

У планах - відкриття обласного позашкільного закладу - Малої академії наук.

- Цей заклад вже створений в області, однак робота його філіалів розрізнена і частково проводиться на базі центру науково-технічної творчості «Грані», центру туризму та краєзнавства та Запорізького Січового колегіуму. Ми плануємо об’єднати всі філіали та організувати роботу повноцінної обласної Малої академії наук, яка об’єднає обдарованих запорізьких учнів, - підбив риску О. Вєрозубов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області