Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Завдання влади - створити максимально комфортне бізнес-середовище та максимально спростити дозвільні процедури»

27 березня 2013 - 12:48

У Запоріжжі відбулася підсумкова конференція на тему «Досвід Запорізької обласної державної адміністрації у сфері вдосконалення системи надання дозвільних послуг», у якій взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

У заході взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, експерти проекту в Україні, депутати обласної ради, представники територіального підрозділу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, представники Луганської та Дніпропетровської областей, територіальних органів місцевої виконавчої влади,  керівники та державні адміністратори дозвільних центрів, представники громадських організацій, підприємці.

Посадовець привітав учасників заходу від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив, що питання покращення дозвільних послуг є одним з пріоритетних для влади.

- Одним з пріоритетних завдань Президента України Віктора Януковича та Уряду є створення режиму максимально комфортного бізнес-середовища, спрощення дозвільних процедур, реформування системи надання дозвільних та адміністративних послуг. Проектна ініціатива, реалізована облдержадміністрацією за підтримки Проекту PRISM та за фінансування Канадської агенції міжнародного розвитку, стала одним з інструментів, використовуючи який ми набули певних знань, умінь та навичок для досягнення поставлених завдань, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Посадовець підкреслив, що Запорізька область, яка стала майданчиком для реалізації цього пілотного проекту, вже може поділитися своїми напрацюваннями та обмінятися досвідом з іншими регіонами.

- Під час реалізації проектної ініціативи ми тісно співпрацювали з експертами та координаторами проекту, органами місцевого самоврядування, спеціалістами дозвільних центрів області, територіальних органів виконавчої влади, які надають послуги дозвільного характеру. Як результат, реалізовано комплекс заходів, спрямованих на оптимізацію роботи органів, які надають дозвільні послуги, та роботи самих дозвільних центрів регіону. Зокрема, проведено глибоке дослідження стану надання дозвільних послуг на території області. На його базі розроблено рекомендації, які враховуються при реалізації заходів з поліпшення роботи дозвільної системи, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Робочою групою проектної ініціативи за допомогою експертів проекту розроблено низку документів, спрямованих на поліпшення системи дозвільних послуг у регіоні. Серед найважливіших з них –  План заходів з покращення якості надання дозвільних послуг, стандарти надання дозвільних послуг та методика оцінювання якості надання дозвільних послуг.

- Хочу окремо звернути увагу на методику оцінювання якості надання дозвільних послуг. Цей документ є практичним посібником для працівників дозвільних центрів, який ґрунтується на оцінюванні якості послуг самими споживачами послуг, визначає порядок урахування скарг та звернень споживачів послуг. З метою створення єдиної системи оцінювання якості надання дозвільних послуг ця методика  рекомендована облдержадміністрацією для використання в подальшій роботі територіальним дозвільним центрам, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець повідомив, що експертами проектної ініціативи проведено низку навчальних семінарів для державних адміністраторів та представників дозвільних центрів області. Високу оцінку слухачів здобув розроблений експертами проектної ініціативи навчальний курс «Державна політика у сфері надання дозвільних послуг».

- На сьогодні цей навчальний курс взятий у роботу Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій. Він стане корисним інструментом з підвищення кваліфікації держслужбовців, які працюють у дозвільній системі, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Підбиваючи підсумки, посадовець висловив подяку від імені голови ОДА Олександра Пеклушенка канадським партнерам, а також висловив сподівання щодо подальшої співпраці та реалізації інших спільних ініціатив та проектів, спрямованих на розвиток економіки Запорізького краю.

Під час заходу Віктор Ємельяненко нагородив грамотами облдержадміністрації державних адміністраторів, які активно брали участь у реалізації проектної ініціативи.

 

Довідкова інформація:

Проектну ініціативу «Покращення дозвільних послуг на території Запорізької області» розроблено та реалізовано Запорізькою облдержадміністрацією за підтримки Проекту PRISM («Проект розробки та впровадження публічної політики») та фінансування Канадської аґенції міжнародного розвитку (CIDA).

Загальна мета проектної ініціативи - сприяння розвитку бізнес-середовища в Запорізькій області шляхом упровадження більш ефективних процедур надання документів дозвільного характеру.

Запорізька ОДА стала бенефіціаром проекту. Шляхом отримання технічної допомоги ОДА отримала можливості для розбудови своєї спроможності у таких аспектах публічної політики:

  • здійснення дослідження проблем у сфері надання дозвільних послуг в області;
  • розроблення програми покращення дозвільних послуг у Запорізькій області;
  • формування стандартів дозвільних послуг;
  • розроблення та випробування методики оцінювання якості надання дозвільних послуг органами влади в  Запорізькій області.

Термін реалізації проектної ініціативи - липень 2011 року - березень 2013 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів