Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі землевпорядники відпрацьовують механізм передачі державних сільгоспземель

27 березня 2013 - 16:24

Запорізькі землевпорядники відпрацьовують механізм передачі державних сільгоспземель

У поточному році Держземагентству України передано право розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. У зв’язку з цим у Головному управлінні Держземагентства в Запорізькій області відбулася робоча нарада, на якій були розглянуті механізми, які дозволять забезпечити відведення державних земель сільськогосподарського призначення прозоро і зрозуміло для кожного громадянина.

Як пояснив заступник начальника Головного управління Держземагентсва в Запорізькій області Євген Кузьменко, перший крок у процедурі передачі сільгоспземель державної власності – це звернення громадянина до Головного управління Держземагенства з клопотанням про надання дозволу на розробку документації із землеустрою. У ході наради був сформований пакет документів, необхідний для роботи з громадянами при оформленні ними таких клопотань. Так, серед обов’язкових документів - схема розташування земельної ділянки; довідка з державної статистичної звітності (за даними форми 6-зем); погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває в користуванні інших осіб); виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб або копії документів, що посвідчують фізичну особу тощо.

Разом з тим, Є. Кузьменко відзначив, що конкретний перелік документів, які потрібно додавати до клопотання, визначатиметься в кожному конкретному випадку окремо, при безпосередній роботі із замовником. При цьому необхідні документи можна буде не тільки привозити до ГУ Держземагенства області особисто, а й дозволяється   направити їх поштою.

Також учасники наради обговорили порядок виготовлення схеми розташування земельної ділянки, приватизації земельної ділянки в садовому товаристві тощо.

Найближчим часом, після опрацювання та погодження всіх поточних питань,  форми документів та їх основний перелік будуть розміщені на інформаційних стендах у місцях прийому громадян Головного управління Держземагентства в Запорізькій області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги