Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «До підготовки пропозицій від Запорізької області щодо реформування місцевого самоврядування необхідно залучити науковців, експертів та практиків»

29 березня 2013 - 10:14

Запорізька область має активно включитися в процес обговорення, підготовки пропозицій та розробки механізмів реалізації реформи місцевого самоврядування. Таке стратегічне завдання для представників регіональної влади визначив під час засідання колегії  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Під час останнього засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович фактично дав старт реалізації однієї з найважливіших реформ у державі – реформі місцевого самоврядування. Отже ми маємо створити робочу групу, яка буде працювати в цьому напрямку.   До підготовки пропозицій від Запорізької області щодо реформування місцевого самоврядування необхідно залучити науковців, експертів та практиків. Ми маємо напрацювати нашу запорізьку програму, яка відповідатиме стовідсотково реалізації завдань, що сьогодні стоять перед місцевим самоврядуванням. Це, перш за все, самодостатність місцевого самоврядування, мотивування територій, які працюють краще за інших, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону зупинився на питанні реалізації на місцевому рівні урядової Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Розвиток коопераційних зв’язків між підприємствами Запорізької області має бути серед пріоритетів у роботі представників влади всіх рівнів. Голова облдержадміністрації доручив розробити регіональну програму внутрішньої кооперації  із залученням досвіду та пропозицій керівників запорізьких підприємств.

Серед поточних завдань влади на найближчий час Олександр Пеклушенко визначив наведення порядку на територіях та підготовку до прийдешніх свят – Великодня, Першого травня та Дня Перемоги. Очільник регіону попередив керівників територій, що буде відвідувати райони та перевіряти особисто виконання поставлених завдань.

Як підкреслив Олександр Пеклушенко, у центрі уваги кожного держслужбовця, представника влади  має бути людина. Він закликав керівників територій відслідковувати всі критичні матеріали в засобах масової інформації  та оперативно реагувати на всі питання, що ставлять журналісти перед владою.

-  Необхідно обов’язково оперативно реагувати. Реакція на критичні матеріали у ЗМІ – це одна з основних складових нашої роботи. Не має бути байдужості, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів