Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у березні 2013 року

1 квітня 2013 - 14:35

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб  місцевого самоврядування Запорізької області у березні 2013 року

Впродовж березня 2013 року діяльність Центру була спрямована на виконання плану-графіка навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 24.12.2012 № 642 "Про затвердження планів-графіків навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій на 2013 рік". Всього навчальними програмами підвищення кваліфікації охоплено 308 осіб, серед яких 123 державних службовців – працівників місцевих органів виконавчої влади, 48 державних службовців – працівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, 116 посадових осіб місцевого самоврядування та 21 працівник державних установ.

Протягом означеного періоду державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування підвищували кваліфікацію за професійними програмами, програмами тематичних короткострокових семінарів, тренінгів та програмою тематичного постійно діючого семінару.

Так, у березні проведено навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації для працівників управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій та міських (міст обласного значення) рад, департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради; спеціалістів з призначення пенсій управлінь Пенсійного фонду України в містах та районах Запорізької області; заступників начальників управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення міських (міст обласного значення) рад та Запорізької міської ради по районах міста. Разом з тим, для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування проведено навчання в рамках реалізації тематичної професійної програми підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Реалізовано також програми тематичних короткострокових семінарів "Актуальні питання праці, зайнятості та соціально-трудових відносин" для заступників начальників управлінь (відділів) з питань праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення міських (міст обласного значення) рад та Запорізької міської ради по районах міста та "Актуальні питання захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" для начальників служб у справах дітей  райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та відділів служб у справах дітей по районах служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. Розпочато навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Актуальні питання застосування чинного законодавства України" працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Крім того, Центром реалізовано програму тренінгу "Актуальні питання розробки проектів (грантів) та програм місцевого і регіонального розвитку" для працівників органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

Також у березні Центром спільно з проектом PRISM проведено з виїздом на територію (м. Токмак) круглий стіл "Кращий міжнародний і вітчизняний досвід у сфері надання дозвільних (адміністративних) послуг та підвищення їх якості: практика застосування" для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які здійснюють повноваження у сфері надання дозвільних послуг. А разом з Проектом ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в м. Запоріжжя проведено тематичний короткостроковий семінар-тренінг "Реалізація мікропроектів громад в рамках компоненту з енергоефективності. Впровадження інноваційних енергоефективних технологій" для посадових осіб місцевого самоврядування та представників громадських організацій.

Учасники всіх означених навчальних заходів були забезпечені відповідними методичними матеріалами. В процесі реалізації навчальних програм застосовувалися активні форми та методи навчання. 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону