Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова ОДА вимагає від контролюючих органів більш ретельної роботи щодо виявлення джерел забруднення повітря в Запоріжжі

8 квітня 2013 - 14:27

Голова ОДА вимагає від контролюючих органів більш ретельної роботи щодо виявлення джерел забруднення повітря в Запоріжжі

Питання про стан атмосферного повітря в Запоріжжі розглядалося під час апаратної наради в облдержадміністрації. Загострення екологічної ситуації минулого тижня зафіксували не лише жителі міста, журналісти, а й фахівці. Найбільша кількість скарг на стан повітря минулого тижня надійшла від жителів Південного мікрорайону, Орджонікідзевського та Жовтневого  районів Запоріжжя.

Як повідомив начальник Головного управління Держсанепідемслужби в Запорізькій області Анатолій Севальнєв, за результатами звернень було організовано роботу лабораторій, які вивчали ситуацію щодо забруднення повітря в цих районах. За словами головного санітарного лікаря області в Південному мікрорайоні за підсумками лабораторних досліджень зареєстровано підвищений рівень пилу і оксиду вуглецю, разом з тим, перевищень гранично допустимих концентрацій не виявлено.

- Так, було погіршення по концентрації пилу та продуктів горіння в повітрі. Це ми пов’язуємо з горінням очерету, - пояснив Анатолій Севальнев.

Інша ситуація, за словами посадовця, склалася в Орджонікідзевському та Жовтневому районах. За результатами лабораторних досліджень зареєстровано перевищення гранично допустимих концентрацій фенолу, сірководню, сірковуглецю в 1,3-1,7 раза.

- Проведена нами робота з промисловими підприємствами міста не виявила якихось аварійних ситуацій, які  могли би спричинити погіршення якості повітря. Після консультацій з метеорологами ми дійшли висновку, що низький атмосферний тиск та штилева  погода  є основною причиною забруднення повітря в центрі міста, - відзначив Анатолій Севальнєв.

До такого ж висновку дійшли й фахівці Державної інспекції з охорони навколишнього середовища, про що  повідомив під час апаратної наради керівник інспекції Петро Грень. 

Голову облдержадміністрації Олександра Пеклушенка  не задовольнили пояснення представників контролюючих органів, які мають відстежувати екологічну ситуацію в місті.

- Якщо ви ще  раз прийдете та розповісте байки про очерет та вітер, якщо не будуть виявлені конкретні джерела забруднення повітря в Запоріжжі, замість вас це будуть робити інші, - попередив службовців голова облдержадміністрації.

Очільник регіону закликав усіх, хто має відношення до контролю за екологічною ситуацією в  місті, більш ретельно та принципово ставитися до виконання своїх обов’язків. Олександр Пеклушенко доручив найближчим часом скликати нараду за участю контролюючих органів, екологів, представників промислових підприємств задля активізації роботи в цьому напрямку.

- Люди мають ретельно попрацювати. Ми обов’язково знайдемо винуватців у цій ситуації, але терпіти далі такий стан справ я не буду, - наголосив очільник регіону.

Також Олександр Пеклушенко відзначив, що  керівництво міста має активізувати роботу в екологічному напрямку, проявляючи більше ініціативи.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону