Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до масштабних суботників з нагоди Всеукраїнського Дня довкілля

16 квітня 2013 - 11:59

В області тривають роботи з прибирання сміття та благоустрою територій, а генеральні суботники в усіх куточках регіону відбудуться 20 квітня, у Всеукраїнський день довкілля.

Про це повідомив журналістам заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час брифінгу.

За словами посадовця, станом на сьогодні в області впорядковано 20 гектарів прибудинкових територій, 110 парків, алей та скверів, висаджено 2144 саджанці дерев на 1180 кущів, ліквідовано 155 стихійних звалищ, очищено близько 75 тис. кв. метрів берегів річок та водоймищ, а також відремонтовано 80 тис. кв. метрів доріг. Загалом у суботниках вже взяли участь понад 2,5 тис. осіб.

Найбільш масштабні суботники в області відбуватимуться в День довкілля – 20 квітня. Зокрема, в обласному центрі буде проведено низку заходів з очищення та благоустрою територій, один з них – в ігровій формі.

- У парку культури та відпочинку «Дубовий гай» у м.Запоріжжя суботник проходитиме в незвичайній формі. Територія буде розділена на сектори, і за кожним з них буде закріплена конкретна людина, яка керуватиме учасниками суботника. Люди будуть прибирати сміття, збирати листя, фарбувати лавки тощо. По завершенню роботи буде обрано команду, яка збере найбільший обсяг сухостою та сміття, переможці отримають подарунки, - повідомив Петро Гончарук.

У заході візьмуть участь працівники структурних підрозділів облдержадміністрації та міської влади, ПАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжкокс», студенти місцевих навчальних закладів та волонтери.

Також знову буде проведено конкурс на найкращий населений пункт у сфері благоустрою, чистоти і порядку. Наприкінці квітня заплановано проведення виїзних перевірок  населених пунктів, за підсумками яких буде обрано по три кращих міста, райони, селища міського типу,  села, а також райони м. Запоріжжя. Крім того, буде складено рейтинг аутсайдерів, роботу яких буде обговорено на  засіданні колегії облдержадміністрації.

- У рамках проведення щорічної Всеукраїнської природоохоронної акції «Чисте узбіччя» особлива увага приділяється придорожнім територіям. У зв’язку з цим райдержадміністраціям та виконкомам міст обласного значення доручено активізувати роботу з  ліквідації несанкціонованих звалищ сміття та відходів уздовж автодоріг загального користування. До цієї роботи також залучено промислові та сільськогосподарські підприємства, інші заклади та організації, підприємства торгівлі та придорожнього сервісу, - повідомив Петро Гончарук.

Також в області триває активна підготовка до травневих свят та Великодня, особлива увага приділяється прибиранню місць захоронення. Приведяться в належний санітарний стан території цвинтарів, меморіалів, братських могил, проводиться ремонт під’їзних шляхів для безперешкодного руху транспорту.

Наразі в області впорядковано 680 із 895 цвинтарів, 112 із 134 меморіалів, 559 із 586 братських могил.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»