Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область розпочала підготовку до свого 75-річчя

22 квітня 2013 - 13:17

Область розпочала підготовку до свого 75-річчя

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, розглянуто питання підготовки до відзначення 75-річчя Запорізької області. Проект святкових заходів представив голова обласної ради Павло Матвієнко розглянув можливість проголошення наступного 2014 року Роком Запорізької області.

– Нашу область  засновано 10 січня 1939 року. За цей час регіон пройшов етапи формування та розвитку і на сьогодні є економічно потужним та культурно багатим. Комплекс заходів, присвячених відзначенню 75-річчя області, спрямовано на формування її позитивного іміджу, підвищення інвестиційної привабливості, розвиток краєзнавства та розбудову туристичної інфраструктури, – зазначив голова облради Павло Матвієнко.

Роботу з підготовки та проведення святкування поділено на три етапи. Перший етап - з квітня по жовтень 2013 року - передбачає створення організаційного комітету та затвердження плану заходів. За цей період буде оголошено конкурс на розробку ювілейного знаку, триватиме підготовка сувенірної та друкованої продукції, висвітлення в засобах масової інформації досягнень області.

На другому етапі - з жовтня 2013 по січень 2014 року – заходи будуть зосереджені на висвітленні історії Запорізького краю від часів запорозького козацтва до сьогодення. Заплановано відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку, створення циклу телепередач, присвячених кожному року в розвитку області,  визволенню її міст і районів у часи Великої Вітчизняної війни.

Заключний - третій етап припаде на лютий – жовтень 2014 року. В цей час відбудуться конкурси на  кращу територію, у виставковому центрі «Козак Палац» відкриється виставка досягнень Запорізької області. Традиційний Покровський ярмарок стане заключним кроком святкування.

– Запорізька область учора, сьогодні, завтра – гасло всіх заходів. Наша мета - показати багаті культурні традиції та економічні надбання Запорізького краю, підкреслити його значущість для сьогодення і майбутнього, –  підсумував  Павло Матвієнко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів