Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До реалізації заходів Стратегії регіонального розвитку долучаться промисловці, підприємці та роботодавці

23 квітня 2013 - 16:21

До реалізації заходів Стратегії регіонального розвитку долучаться промисловці, підприємці та роботодавці

Відбулося засідання  обласної ради промисловців і підприємців «Потенціал» та Запорізької федерації роботодавців, у якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Президент обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» Петро Ванат поінформував про завдання, які поставлені перед членами Ради у зв’язку з виконанням Протоколу про наміри щодо участі Федерації роботодавців України в реалізації Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року. Нагадаємо, Протокол був підписаний під час робочої поїздки Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа до Запоріжжя.

- Виконання завдань та заходів Протоколу визначені пріоритетом нашої роботи. Враховуючи сьогоденні умови розвитку суспільства, ми робимо акцент на активізацію роботи реального сектору економіки, залучення інвестицій у цю сферу, а також налагодження механізму ефективної взаємодії бізнесу та наукового потенціалу в питаннях упровадження інноваційних технологій, - зазначив П. Ванат.

Основними напрямками подальшої діяльності  Ради визначено: захист регіонального товаровиробника; дерегуляція господарської діяльності; стимулювання створення робочих місць та розвиток трудового потенціалу; розширення можливостей міжнародної співпраці тощо.

На думку Президента обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» подальша робота Ради має бути спрямована на створення регіонального інвестиційного фонду підтримки малого та середнього бізнесу – закритого не диверсифікованого венчурного фонду, розробку та наповнення національного реєстру контролюючих органів, розвиток співпраці малих, середніх та великих підприємств на основі виробничої кооперації. Крім того, необхідно активізувати роботу із розширення кола підприємств, які впроваджують стандарти соціальної відповідальності ISO 26000 та його екологічні аспекти  OHSAS 18001.

- Розвиток підприємництва є запорукою зміцнення національної економіки, політичної та соціальної стабільності суспільства. У зв’язку з цим керівництво обласної виконавчої влади завжди відкрите до конструктивного діалогу з вами. Всі пропозиції, які будуть напрацьовані та підтримані Радою, ми готові розглянути та врахувати в подальшій співпраці, -  запевнив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни