Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за професійними програмами у квітні 2013 року

23 квітня 2013 - 16:40

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб  місцевого самоврядування за професійними програмами  у квітні 2013 року

Впродовж квітня 2013 року діяльність Центру була спрямована на виконання плану-графіка навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 24.12.2012 № 642 "Про затвердження планів-графіків навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій на 2013 рік". Особлива увага при цьому приділялася навчанню державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за професійними програмами підвищення кваліфікації.

Так, у квітні організовано та проведено навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації для наступних категорій слухачів:

– працівників райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та районних адміністрацій Запорізької міської ради, які опікуються питаннями молоді та спорту;

– секретарів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад;

– працівників загальних відділів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад, районних адміністрацій Запорізької міської ради;

– директорів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді райдержадміністрацій та міських (міст обласного значення) рад;

– працівників кадрових служб райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та райадміністрацій Запорізької міської ради.

Загалом навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації у квітні пройшли 128 осіб, серед яких 54 державних службовців – працівників місцевих органів виконавчої влади, 73 посадові особи місцевого самоврядування та 1 працівник державної установи.

Учасники всіх означених навчальних заходів були забезпечені відповідними методичними матеріалами. В процесі реалізації навчальних програм застосовувалися активні форми та методи навчання, зокрема інтерактивні лекції, тренінги, практикуми, тематичні дискусії та "круглі столи". Виступи викладачів супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Відповідно до затверджених Професійних програм підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування та розроблених на їх основі навчально-тематичних планів, змістове наповнення навчальних програм для кожної категорії слухачів формувалося із загальної, функціональної та галузевої складових.

Зміст навчального матеріалу загальної складової забезпечував удосконалення та оновлення знань, набуття професійних компетентностей щодо вирішення правових, економічних, політологічних, управлінських, соціально-гуманітарних та інших питань професійної діяльності державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування на посадах відповідних категорій. Зокрема, викладачами були висвітлені теми: "Конституційно-правові основи здійснення публічної влади в Україні", "Публічне адміністрування: теоретичні засади", "Основи теорії державного будівництва та їх застосування в умовах України", "Соціально-гуманітарна політика держави", "Входження України в європейський політичний, економічний, безпековий та правовий простір: інформаційно-аналітичний огляд", "Сучасний стан економіки України. Шляхи здійснення економічної реформи", "Актуальні питання реалізації державної регуляторної політики", "Інноваційна діяльність як фактор забезпечення регіонального економічного розвитку" та інш.

Зміст навчального матеріалу функціональної складової був спрямований на здобуття додаткових компетентностей відповідно до вимог професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Зокрема, в процесі навчання слухачі ознайомилися з такими темами: "Профілактика та протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні: загальнодержавний та регіональний вимір", "Сучасний стан адміністративної реформи. Проект нового Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Актуальні питання виконання чинного законодавства у сфері забезпечення доступу до публічної інформації", "Основи майстерності усного публічного виступу", "Психологічні основи побудови ефективного ділового спілкування", "Інноваційні соціальні технології в діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування", "Зв'язки з громадськістю в системі діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування", "Дотримання вимог чинного законодавства при організації роботи з громадянами в частині забезпечення їх конституційного права на звернення", "Основні положення Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" та інш.

Зміст галузевої складової був спрямований на забезпечення здобуття слухачами додаткових знань, умінь і навичок, необхідних для здійснення управлінської діяльності у відповідній галузі або сфері державного управління з урахуванням сучасних досягнень науки і практики.

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону